De beste, meest klassieke en origineelste kerstafleveringen van je favoriete series

Series | Elke langlopende serie maakt wel eens een aflevering waarin de personages Kerst vieren, gewoonlijk met een warme boodschap vol feestelijke sfeer. Pickx zet enkele van de beste kerstafleveringen uit de recente televisiegeschiedenis op een rij, zodat jij weet welk kijkvoer het best gepaard gaat met het vriesweer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Friends – The One with the Holiday Armadillo

De sitcom ‘Friends’ heeft in bijna elk seizoen een kerstaflevering gehad, maar de meest originele moet toch wel ‘The One with the Holiday Armadillo’ zijn. In de tiende aflevering van het zevende seizoen probeert Ross zijn zoon Ben wat bij te brengen over de Joodse feestdag Chanoeka. Hij verkleedt zich als een kerstpersonage dat we uiteraard allemaal herkennen: een gordeldier. Wanneer Chandler in een kerstmanpak verschijnt, maakt die een pak meer indruk op de jongen.

Ontdek ‘Friends’ nu op Netflix.

New Girl – LAXmas

Jess (Zooey Deschanel) en haar vrienden willen naar hun families reizen om er de feestdagen door te brengen, maar door een samenloop van omstandigheden komen ze allemaal vast te zitten in de luchthaven LAX. Jess fungeert als een soort kerstelfje die van de ene naar de andere huppelt om hun zorgen te verlichten. Deze kerstaflevering past helemaal in het thema van ‘New Girl’, in de essentie een serie over mensen die hun families hebben achtergelaten om elders een nieuwe, andere soort familie te stichten. Tegelijk is een een hommage aan films als ‘Planes, Trains and Automobiles’, ‘Home Alone’ en ‘Love Actually’.

Ontdek 'New Girl' nu op Disney+.

 

The Office – Christmas Party

De Amerikaanse versie van ‘The Office’ zou er ook een jaarlijkse traditie van maken om Kerst te vieren onder de collega’s, en dat begon allemaal met de aflevering ‘Christmas Party’ in het tweede seizoen. De collega’s hebben besloten om een Secret Santa te organiseren. Wanneer ze leren dat Michael het budget van 20 dollar ver heeft overschreden om een iPod te kopen, loopt de uitwisseling van cadeautjes helemaal in het honderd.

Ontdek ‘The Office’ nu op Netflix.

Ted Lasso – Carol of the Bells

De komische reeks ‘Ted Lasso’ slaat massaal aan. Het verhaal van een Amerikaanse footballcoach die een Engelse voetbalploeg komt trainen, slaat grotendeels aan omwille van de warme humor. Het is een sitcom die met zijn feelgoodboodschap doet denken aan de grote klassiekers, en een klassieke kerstaflevering mocht er dus niet in ontbreken. ‘Carol of the Bells’ is er eentje met alle toeters en bellen, waarin Rebecca en Ted op een geheime missie vertrekken om arme kinderen blij te maken en waarin de familie Higgins alle spelers die ver van huis zijn uitnodigen voor een diner. De aflevering is zoetsappig en wordt zelfs met een onversneden zangstonde afgesloten, maar in een kerstaflevering mag dat voor een keertje wel.

 

Black Mirror – White Christmas

Het contrast met de vierde aflevering van het tweede seizoen van ‘Black Mirror’ kan niet groter zijn. We kennen de anthologieserie allemaal als een reeks ijzingwekkende verhalen over de vooruitgang van technologie en hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien als we niet opletten. ‘White Christmas’ is een van de best onthaalde afleveringen van de serie ooit. Wie zien twee mannen (Jon Hamm en Rafe Spall) die schijnbaar al jarenlang samen in een huis in the middle of nowhere wonen en werken. Ze zijn ingesneeuwd en vertellen dan maar enkele verhalen aan elkaar. Maar uit die verhalen blijkt dat niets is wat het lijkt, en dat ze er zijn om een heel specifieke reden. Naargelang de aflevering vordert, bekruipt je steeds meer een afschuwelijk gevoel, exact zoals je zou verwachten van een kerstige ‘Black Mirror’.

Ontdek ‘Black Mirror’ nu op Netflix.

 

Community – Abed’s Uncontrollable Christmas

De cultserie ‘Community’ staat erom bekend dat veel afleveringen hommages en parodieën zijn van andere films, series of genres. De tweede kerstaflevering van de serie is gemodelleerd naar Amerikaanse kerstklassiekers als de stopmotionfilms ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer’, ‘Santa Claus is Comin’ to Town’ en ‘The Little Drummer Boy’. De zonderling Abed (Danny Pudi) wordt wakker en ziet plots iedereen rond hem in klei-animatie. De rest van de studiegroep gaat met hem mee op groepstherapie, vermomd als een imaginaire reis naar de Noordpool, om te achterhalen waarom.

Ontdek ‘Community’ nu op Netflix.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top