De ultieme kerstfilms om in december te (her)bekijken (deel 2)

Films |

De magie van de kerstperiode begint zich stilaan te ontplooien in deze tijd van het jaar, zowel op straat als in de huiskamers. Om je te helpen in die feestelijke modus te geraken selecteert Proximus Pickx 25 filmtitels die perfect passen bij de kerstsfeer. Dit is deel 2 van onze selectie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Christmas Chronicles (2018)

De avond voor Kerstmis blijven Teddy en zijn kleine zusje Kate alleen thuis, hun mama moet immers werken in het ziekenhuis. Het grootste probleem? Dat broer en zus allerminst een vredevolle band hebben. Die avond ontdekken ze dat de Kerstman in hun huis rondloopt, Kate probeert dat op beeld vast te leggen, maar Teddy doet er alles aan om die opdracht zo lastig mogelijk te maken. Tot ze stiekem in de kerstslee glippen en zo in een groot avontuur belanden. Uiteindelijk moeten ze de Kerstman helpen om Kerst te redden… Bijzonder aan deze film is dat Kurt Russell (als Santa Claus) en Goldie Hawn prominente rollen vertolken, in het echt vormen ze al bijna 40 jaar een succesvol Hollywoodkoppel.

Te bekijken op Netflix.


Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas (2000)

Een echte klassieker in het genre, deze eerste Grinch-verfilming (in 2018 zou er nog een tweede volgen met Benedict Cumberbatch in een hoofdrol) van het gelijknamige kinderboek uit 1957. Er werd door productiemaatschappij Imagine Entertainment dan ook alles uit de kast gehaald om er een klassieker van te maken. Ron Howard, die verscheidene Oscars op zijn schouw heeft staan, kroop als regisseur achter de camera’s. Sir Anthony Hopkins is de vertelstem en Jim Carrey neemt de hoofdrol voor zijn rekening als ‘The Grinch’. Met zijn gekende mimiek gaf hij de groene protagonist de ideale smoel. Het verhaal: The Grinch waart als een ware misantroop rond in de straten van Whoville en zijn favoriete periode om iedereen het leven zuur te maken is als vanzelfsprekend Kerstmis, wanneer het hele dorp zin heeft in feest.

Te bekijken op Netflix.


Arthur Christmas (2011)

‘Arthur Christmas’ neemt je mee op ontdekkingstocht in de geheime fabriek van de Kerstman. Daar leren we Arthur kennen, de zoon van de befaamde witbaardige man. Zijn voornaamste taak bestaat erin de brieven van de kindjes te beantwoorden, bijgestaan door een leger van 1 miljoen elfjes. Maar op een Kerst ontdekt hij dat er door zijn toedoen een geschenkje is achtergebleven, hij doet er dan ook alles aan om die misser recht te zetten. Deze originele insteek maakte van deze Brits-Amerikaanse animatiefilm een kassucces en een favoriet bij recensenten. Met stemmen van schoon volk als Hugh Laurie, Jim Broadbent en Imelda Staunton.

Te bekijken op Netflix.


The Nightmare Before Christmas (1993)

Deze stop-motionanimatie komt uit de koker van de lichtjes geniale Tim Burton. Verwacht je dus aan morbide taferelen en doldwaze personages. De regisseur/producer vertelt in deze eigenzinnige kerstfilm het verhaal van Jack Skellington, de koning van Halloween Town, die toevallig in Christmas Town verzeilt. En dan maar beslist om daar de boel over te nemen. Aanvankelijk werd deze Walt Disney-prent gecatalogeerd als te donker en te angstaanjagend voor kleine kinderen, maar zoals dat vaak gaat met werk van Tim Burton is het nadien wel tot een cultklassieker uitgegroeid.

Te bekijken op Disney+.


Christmas With the Kranks (2004)

De familie Krank is dol op Kerstmis, maar wanneer hun dochter Nora voor een humanitaire missie naar Peru vertrekt, verloopt hun favoriete feestperiode helemaal anders. Uit protest beslissen de ouders om Kerstmis niet in familiale kring aan de haardvuur te vieren, maar om naar een exotische zonbestemming te trekken. Maar ook die plannen vallen uiteindelijk in het water wanneer dochterlief plots beslist alsnog naar huis te vliegen om daar de kerstdagen te spenderen. Tot grote ergernis van papa Luther, die zichzelf al onder de palmbomen zag liggen. De film is gebaseerd op een boek van thrillerauteur John Grisham en kan met Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis (als Nora) en Tim Allen (Luther) op een straffe cast bogen.

Te bekijken op Netflix.


The Family Stone (2005)

Deze komedie verzamelt een pak acteertalent. Of wat dacht je van Sarah Jessica Parker (‘Sex and the City’), Luke Wilson (‘The Royal Tenenbaums’), Dermot Mulroney (‘My Best Friends Wedding’), Claire Danes (‘Romeo+Juliet’), Diane Keaton (‘Annie Hall’) en Rachel McAdams (‘The Notebook’). Zij vormen samen de familie Stone, die we volgen tijdens een van hun kerstvakanties. Een vakantie die niet van een leien dakje verloopt. De aanleiding? Everett neemt zijn nieuw lief, Meredith, mee om haar daar ten huwelijk te vragen. Maar de nogal truttige Meredith valt niet in goede aarde bij de familie. Ze vraagt en krijgt assistentie van haar bevallige, sympathieke zus Julie… en dan gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Te bekijken op Disney+.


Love Actually (2003)

Een romantische komedie die je met een verwarmd hart achterlaat in je zetel. Het verhaal speelt zich af op enkele weken van Kerstmis, in een al stemmig Londen, waar we verschillende personages volgen in hun zoektocht naar of worsteling met de liefde: een rockster, een jong koppel, twee gepensioneerden, een schrijver met een writer’s block en een Britse premier (Hugh Grant). Op een bepaald moment geraken hun levens allemaal met elkaar verweven. Vakkundig geregisseerd door Richard Curtis, de man achter hits als ‘Blackadder’, ‘Notting Hill’ en ‘Four Weddings and a Funeral’.

Te bekijken op Netflix.
Ontdek deel 1 van onze kerstselectie hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top