Niet te missen: de tv-tips van Proximus Pickx voor een gezellig, winters weekend

Films | Zoals voor elk weekend kiest Proximus Pickx voor jou enkele niet te missen afspraken in de tv-gids uit. Zin in vertederende en grappige familiefilms? In een spannende, complexe thriller met topacteur Jake Gyllenhaal? Of eerder een inspirerende talkshow met gastheer Thomas Vanderveken? Hier lees je er meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Harry & Meghan (Netflix)

Langverwacht en fel geanticipeerd, deze Netflix-docureeks die inzoomt op het privéleven van Harry, hertog van Sussex, en Meghan Markle. Verwacht werd immers dat het duo in deze reeks zou afrekenen met het Britse koningshuis, waar ze zich versmacht en verguisd voelden, reden waarom ze naar de VS gevlucht zijn. Netflix liet deze week de eerste drie afleveringen los en de meningen zijn -op zijn zachtst gezegd- verdeeld.

De ene zal smullen van deze inkijk in het leven van het meest gemediatiseerde celebritykoppel van de voorbije jaren. Hoe hebben ze elkaar leren kennen? Hoe verliep de eerste ontmoeting van Meghan met de koninklijke familie in Buckingham Palace? Op dat soort faits divers krijgen we een antwoord, maar de echt kritische vragen of thema’s blijven vooralsnog onaangeroerd. Iets voor de latere afleveringen? Of blijft het een zeer eenzijdige, kritiekloze versie van de feiten? Hun feiten. Want dat dit een uiterst zorgvuldig samengesteld PR-vehikel is dat Harry en Meghan in de picture moet zetten als de grote slachtoffers in het verhaal, is dan weer de conclusie van meer kritische kijkers.

De eerste drie afleveringen van 'Harry & Meghan' zijn nu te bekijken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Vrijdag: Nocturnal Animals (Canvas)

Een meesterlijke neonoirprent, voor liefhebbers van het iets complexere denk- en giswerk. Met een Jake Gyllenhaal (‘Brokeback Mountain’, ‘Donnie Darko’, ‘Source Code’) en Amy Adams (‘Arrival’, ‘Justice League’) in topvorm. De regie is in handen van modeontwerper Tom Ford die in 2009 straf debuteerde met de film ‘A Single Man’ en die in deze opvolger uit 2016 erin slaagt het verhaal heel sluw onder je huid te laten kruipen.

Scène per scène -of moeten we zeggen: hoofdstuk per hoofdstuk?- word je meegezogen in het relaas van Susan Morrow, een galeriehoudster in een slecht huwelijk die op een dag de nieuwe roman van haar ex-partner, de schrijver Edward Sheffield, krijgt toegestuurd. Daarin wordt het lugubere verhaal geschetst van een man die zijn dochter en vrouw op een gewelddadige manier ontvoerd ziet… maar waar eindigt fictie en begint de realiteit? Met die balans speelt deze slimme thriller.

Bekijk ‘Nocturnal Animals' op vrijdag 9 december om 21u30 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Zaterdag: The Peanut Butter Falcon (NPO2)

Misschien wat laat geprogrammeerd, maar dan stel je toch gewoon even de digicorder in? Want deze film uit 2019 loont de moeite. Een van de strafste acteerprestaties van Shia LaBeouf, die hier Tyler speelt, een kleine crimineel op de vlucht wiens pad kruist met dat van Zak, een jongetje met Down dat net uit een tehuis is weggelopen en droomt van een carrière als professioneel worstelaar.

De twee verschoppelingen, die aan de rand van onze maatschappij staan, vinden elkaar in hun miserie en zoektocht naar een veilige haven. Het resultaat is een liefdevolle en grappige roadmovie met een lach en een traan. Leuk weetje: Zak wordt gespeeld door Zack Gottsagen, die ook buiten de filmset met Down leeft.

Bekijk ‘The Peanut Butter Falcon' op zaterdag 10 december vanaf 23u51 op NPO2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Zaterdag: Alleen Elvis blijft bestaan (Canvas)

Anderhalf uur durende talkshow waarin een prominente gast zijn favoriete film- en tv-fragmenten komt voorstellen. Intelligent verweven met een intimistisch gesprek over het persoonlijke leven van de gast in kwestie. Presentator Thomas Vanderveken slaagt er steeds in er een boeiend en inspirerend gesprek van te maken. In deze voorlaatste aflevering van het alweer twaalfde seizoen mag schrijver en academicus David Van Reybrouck tekst en uitleg komen geven over de beelden die hem het meest geraakt, ontroerd, geïnspireerd of boos gemaakt hebben.

Van Reybrouck genoot een opleiding als archeoloog en filosoof, maar brak in 2010 helemaal door als auteur van geschiedkundige boeken, toen hij met ‘Congo’ een absolute bestseller schreef. Naast gevierd auteur en cultuurhistoricus is Van Reybrouck ook een overtuigd milieuactivist en man met een duidelijke politieke mening. Een ideale gast voor ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ dus.

Bekijk ‘Alleen Elvis blijft bestaan' op zaterdag 10 december vanaf 22u20 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Zondag: Ratatouille (VTM)

De winter is in het land. Het wordt guur en koud, met kans op sneeuw of smeltende sneeuw. Kortom, perfect weer om knus voor de buis te gaan liggen. En ja, dat mag al vanaf de middag. Zo serveert VTM om 13u45 een ideale lunch voor het hele gezin: ‘Ratatouille’. Een animatieklassieker uit de Pixar-stal. De joligheid en indrukwekkende cgi-gerechten swingen (soms ook letterlijk) de pan uit. We kijken binnen in de keuken van een chic restaurant in Parijs, waar Remy de rat zijn droom probeert te verwezenlijken: een Franse topchef worden. Deze originele, vertederende, muzikale en absurd grappige familiefilm van regisseur Brad Bird (‘The Incredibels’, ‘Mission Impossible – Ghost Protocol’) ontving in 2008 de Oscar voor beste animatiefilm.

Bekijk ‘Ratatouille’ op zondag 11 december vanaf 13u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Zondag: State of the Union (Canvas)

Tijdens de coronapandemie zorgde ‘State of the Union’ meermaals voor een moment van verluchting. Een tv-reeks van korte episodes van 10 minuten waarin niet meer gebeurt dan een koppel dat telkens afspreekt in hetzelfde café om even bij te praten alvorens hun wekelijkse afspraak bij de relatietherapeut te ondergaan. Klinkt nogal saai, maar het genie zit hem net in die eenvoud en in de knetterende dialogen die geschreven zijn door de Britse auteur Nick Hornby -bekend van onder andere zijn verfilmde boeken ‘High Fidelity’ en ‘About a Boy’.

Er passeren heel wat herkenbare thema’s en discussies, wat ongetwijfeld voor gespreksstof of inzicht zorgt bij de nabespreking thuis. In dat eerste seizoen, bekroond met enkele Emmy’s, schitterden Chris O’Dowd en Rosamund Pike als het uit elkaar gegroeide koppel in relatietherapie. In dit tweede seizoen verhuist de setting naar het Amerikaanse Connecticut en wordt het getroebleerde koppel gespeeld door de rasacteurs Brendan Gleeson en Patricia Clarkson. Een koppel op leeftijd dus, nog net iets verder van elkaar afgedreven. De regie is opnieuw in handen van Stephen Frears, de meermaals bekroonde 81-jarige Britse cineast.

Bekijk ‘State of the Union' op zondag 11 december vanaf 22u15 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top