De Pickx VOD-catalogus pakt uit met grote cultfilms

Films | Er zijn zo van die films die je keer op keer opnieuw kan bekijken, die maar niet oud worden en die de geschiedenis ingaan als de beste ter wereld dankzij hun toegewijde fanbasis. In de VOD-catalogus van Pickx vind je van 13 december tot 9 januari een collectie van de grootste en beste cultfilms aller tijden terug, ideaal voor een avondje kwalitatief filmkijken. Een greep uit het aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey in een bloedernstige rol, dat zag je niet elke dag voor ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. De nochtans veelzijdige acteur belichaamt Joel, wiens relatie met Clementine (Kate Winslet) op de klippen loopt na een zoveelste banale ruzie. Zij besluit om al haar herinneringen aan Joel te laten wissen, waarop de gekwetste man probeert om hetzelfde te doen. Maar terwijl twee techniekers zijn herinneringen wissen, beseft hij dat hij toch nog even wil blijven vasthouden aan het verleden.

Dit verhaal van scenarist Charlie Kaufman en regisseur Michel Gondry won in 2005 de Oscar voor het beste originele scenario. Wie dit eigenzinnige en unieke, maar toch herkenbare en aangrijpende liefdesverhaal kent, weet dat dat helemaal terecht was.

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ is vanaf 13 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Green Mile

Filmmaker Frank Darabont (‘The Shawshank Redemption’) baseerde zich voor deze film op een boekenreeks van Stephen King. Centraal daarin staat Paul Edgecomb, een gepensioneerde cipier die pijnlijke herinneringen overhoudt aan zijn tijd in Cold Mountain in 1935, waar terdoodveroordeelde gevangenen zaten. In ‘The Green Mile’ komt de veroordeelde John Coffey in zijn celblok. Hij is veroordeeld voor de moord op twee meisjes, maar naargelang de cipiers hem beter leren kennen, smeden ze een sterke band met de enorme man, die veel meer blijkt te zijn dan zijn strafblad doet vermoeden.

In deze meeslepende en erg emotionele film spelen Tom Hanks (Edgecomb) en Michael Clarke Duncan (Coffey) de hoofdrollen. ‘The Green Mile’ werd genomineerd voor vier Oscars, maar greep er telkens naast.

‘The Green Mile’ is vanaf 13 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Truman Show

Jim Carrey die buiten zijn comfortzone treedt, lijkt een perfect recept voor cultsucces. Ook deze ‘The Truman Show’ van regisseur Peter Weir (‘Dead Poets Society’) uit 1998 heeft nog steeds een grote schare trouwe fans. Carrey speelt de rol van Truman Burbank, die een vredig bestaan heeft in het dorpje Seahaven. Aangezien hij bang is van de oceaan, heeft hij zijn thuisdorp nooit verlaten. Hij is omringd door vriendelijke mensen en lijkt het ideale leven te leiden.

Tot hij op een dag ontdekt dat zijn hele leven opgezet spel is. Al sinds zijn geboorte is hij het onderwerp van een grootschalige realityshow. Hij wordt op elk moment van de dag gefilmd en gestuurd door Christof (Ed Harris), de regisseur en bedenker van het programma over zijn leven.

‘The Truman Show’ is vanaf 13 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Forrest Gump

Ook Tom Hanks heeft meerdere cultfilms op zijn palmares, want ‘Forrest Gump’ valt ook ruimschoots onder die definitie. Forrest is geen slimme jongen, maar hij heeft wel een groot talent voor lopen. Dat levert hem een carrière als footballspeler op, maar ook een medaille als Vietnamveteraan, een kampioenstitel tafeltennis en een marathonrecord. Forrest belandt zonder het goed en wel te beseffen in enkele van de meest markante gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis. En dat vertelt hij allemaal terwijl hij met zijn befaamde doos chocolaatjes wacht op de bus.

‘Forrest Gump’ is een pareltje van de Amerikaanse cinema geworden en werd bekroond met zes Oscars in 1995, waaronder die voor de beste film en de beste mannelijke hoofdrol.

‘Forrest Gump’ is vanaf 13 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Pulp Fiction

Pulp Fiction’ vertelt verschillende verhalen in niet-chronologische volgorde. Elk verhaal gaat over criminaliteit en is uitvergroot en bombastisch. Zo wordt de film een pastiche van misdaadverhalen, stationsromannetjes en de films die Quentin Tarantino inspireerden. ‘Pulp Fiction’ werd voor het eerst vertoond op het Filmfestival van Cannes, waar Tarantino de hoofdprijs, de Palme d’Or, mee naar huis nam. Hij bouwde verder op het succes van zijn debuut ‘Reservoir Dogs’ met vloeiende dialogen, een steeds stijgende spanning, brutaal geweld en een flinke dosis humor.

‘Pulp Fiction’ is vanaf 13 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Ontdek ook deze tijdloze titels van 13 december tot 9 januari in de Pickx VOD-catalogus: ‘The Godfather’, ‘Schindler’s List’, ‘Rocky’, ‘Rain Man’, ‘The Shining’, ‘Raging Bull’, ‘Scarface’, ‘Back to the Future’, ‘The Silence of the Lambs’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘Get Out’, ‘In the Mood for Love’, ‘Parasite’, ‘La La Land’, ‘As Good as it Gets’, ‘La vita è bella’, ‘Spirited Away’, ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulin’, ‘Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark’, ‘Brokeback Mountain’, ‘2001: A Space Odyssey’, ‘The Curious Case of Benjamin Button’, ‘Shawshank Redemption’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top