Vijf weetjes over ‘Ticket to Paradise’, nu beschikbaar in de VOD-catalogus

Films | ‘Ticket to Paradise’ is nog maar net uit de cinemazalen en is nu al beschikbaar in de VOD-catalogus van Pickx. Om je warm te maken, verzamelen we vijf weetjes die je misschien nog niet wist over de romantische komedie met Julia Roberts en George Clooney.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titcket to Paradise’ gaat over een ruziënd gescheiden Koppel, Georgia (Julia Roberts) en David (George Clooney). Ze worden gedwongen om elkaar weer onder ogen te komen om het overhaaste huwelijk van hun dochter Lily (Kaitlyn Dever) tegen te houden. Die laatste was op reis in Bali met haar beste vriendin Wren (Billie Lourd) toen ze verliefd werd op een lokale jongeman. De trouwplannen waren snel gemaakt. Maar haar ouders willen vermijden dat hun dochter dezelfde fout maakt als zij indertijd. Ze besluiten hun geschillen opzij te schuiven en een front te vormen tegen het huwelijk. En gaandeweg leren ze dat ze het misschien toch zo slecht niet hebben met elkaar.

Juia Roberts na 20 jaar weer in een romcom

Iedereen kent romcoms als ‘Pretty Woman’, ‘Notting Hill’ en ‘My Best Friend’s Wedding’, waarin Julia Roberts schitterde. Maar haar laatste hoofdrol in een onversneden romcom dateert intussen al van 2001, dus iets meer dan twintig jaar geleden. Toen speelde ze Kiki Harrison in ‘America’s Sweethearts’. ‘Ticket to paradise’ geldt als een glorieuze terugkeer naar het genre. In een interview met New York Times zei de Oscarwinnares dat het scenario haar over de streep trok. “Veel mensen denken dat ik zo lang niet in romcoms acteerde omdat ik het niet meer wilde. Maar als ik in die tijd een scenario had gelezen dat het niveau had van ‘Notting Hill’ of ‘My Best Friend’s Wedding’, dan was ik er zeker voor gegaan”, zegt ze. “Voor ‘Ticket to Paradise’ zag ik er geen.”

Zes keer samenwerken

George Clooney en Julia Roberts speelden wel vaker samen in films. Ze zijn goed bevriend en werkten niet minder dan zes keer samen – ‘Ticket to Paradise’ meegerekend. Voordien waren ze samen te zien in ‘Ocean’s Eleven’, ‘Confessions of a Dangerous Mind’, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘Money Monster’. Julia Roberts acteerde ook in ‘August: Osage County’, geproduceerd door Clooney.

Geïmproviseerde bierpong

In een memorabele scène spelen Georgia en David samen een spelletje bierpong tegen hun dochter en haar verloofde. De scène was uitgeschreven, maar Roberts en Clooney besloten het op de set anders aan te pakken. “Het was grappig. Toen we op de set stonden, wilden ze met ons praten over de scène. We antwoordden: ‘Laten we gewoon draaien. We weten wat we moeten doen. Het is niet onze eerste keer.’” Regisseur Ol Parker gebruikte uiteindelijk de allereerste take, waarin Clooney zichzelf en de andere acteurs verbaasde door zijn eerste balletje in de beker te mikken. “Opwarmen was niet nodig, we gaven ons meteen voor de volle 100 procent”, volgens Roberts. “Er waren er een paar sprakeloos.”

Clooney had één voorwaarde

“Sinds ‘One Fine Day’ (1996) had ik niet meer in een pure romcom geacteerd. Nadat ik dit scenario las, zei ik: ‘Als Julia meedoet, kan het nog leuk worden!’”, aldus Clooney in een interview met New York Times. Voor hij zich dus weer aan het genre wilde wagen, moest hij er zeker van zijn dat de ster van ‘Pretty Woman’ mee zou doen. “Julia en ik moesten erg gemeen doen tegen elkaar, maar dan op een grappige manier. Nadat ik het scenario las, belde ik haar. ‘Ga jij het doen?’, vroeg ik. ‘En jij?’, was het antwoord. ‘Alleen als jij het doet’, zei ik.”

Billie Lourd en Kaitlyn Dever, zowel op het scherm als in het echt beste vrienden

Billie Lourd speelt de rol van Wren, de beste vriendin van Lily (Kaitlyn Dever), die samen met haar op reis gaat naar Bali. De twee actrices, die ook samen te zien waren in ‘Booksmart’, zijn ook in het echt heel close. Zoals Billie liet optekenen, was het een droom om nog eens samen te spelen. “Kaitlyn is een van mijn beste vrienden in het echte leven, dus om haar beste vriendin te kunnen spelen op het scherm, is een droom die uitkomt”, zei de actrice op de rode loper van de première van ‘Ticket to Paradise’. “We hebben elkaar nog beter leren kennen op de set. Ik ben dol op haar.”

‘Ticket to Paradise’ is vanaf 7 december beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top