Wat we al weten over de serie rond Ferry Bouman uit ‘Undercover’

Series | Eerst was er de successerie ‘Undercover’, een samenwerking tussen Belgen en Nederlanders die aan beide kanten van de grens bijzonder goed aansloeg. Dan was er de film ‘Ferry’, een prequel over de drugsbaron Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, die vanavond te zien is op Eén. En binnenkort komt er een nieuwe serie aan over Ferry, die zich zal afspelen tussen de film en ‘Undercover’. Dit is wat we daar al over weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Undercover’ begon met de Belgische agent Bob Lemmens (Tom Waes) die op camping Zonnedauw probeert om in de intieme kring te geraken van Ferry Bouman. Dat is een Nederlander die een fortuin vergaarde met zijn xtc-netwerk en de politie wil hem maar al te graag inrekenen. De film ‘Ferry’ zoomde in op het verleden van de drugsbaron. Hij begint als loopjongen van een Amsterdamse crimineel, die naar Brabant gestuurd wordt om uit te vissen wie de zoon van zijn baas doodde. Hij ontmoet zijn grote geliefde Daniëlle (Elise Schaap) en slaat een pad in dat hem uiteindelijk bij de gebeurtenissen van ‘Undercover’ zal brengen.

Het Nederlandse publiek krijgt maar geen genoeg van Ferry Bouman – dat bewijst ook de reactie op het tweede seizoen van ‘Undercover’, waarin het personage volgens fans niet prominent genoeg voorkwam. Dus komt er binnenkort nog een serie uit, die toont hoe Ferry in de rangen opklom om uiteindelijk de beruchte crimineel te worden die we in ‘Undercover’ zien. Die zal ‘Ferry: De Serie’ heten.

Bekende gezichten

Over het verhaal kunnen we kort zijn: daar weten we nog niet veel over. Aan het einde van de film zien we hoe Lars, de broer van Daniëlle en een getalenteerde xtc-kok, in een loods aan de slag gaat, wat vermoedelijk het startschot betekent van het eigen drugsimperium van Ferry. Dat hij zijn status van beruchte drugsbaron niet zonder slag of stoot zal verkrijgen, kunnen we wel al raden.

Frank Lammers en Elise Schaap hernemen in elk geval hun rollen uit ‘Undercover’ en ‘Ferry: De Film’. Dat ook Yannick van de Velde terugkeert als Lars en Raymond Thiry als John Zwart, de rechterhand van Ferry, weten we ook al. Zwart is getrouwd met Claudia, de zieke zus van de toekomstige drugsbaron die wordt vertolkt door Monic Hendrickx. Ook zij bevestigde vorige maand dat ze haar rol weer op zal pakken.

De serie werd aangekondigd in april en zal net als de film verschijnen op streamingdienst Netflix, maar wanneer dat zal zijn, is nog koffiedik kijken. De opnames zouden nog niet begonnen zijn. Frank Lammers gaf in elk geval al aan dat hij ernaar uitkijkt. “Naast dat ik zelf ook heel benieuwd ben hoe Ferry Ferry geworden is, is dit een heerlijke manier om jong te blijven”, zei hij bij de aankondiging.

Bekijk ‘Ferry: De Film’ op donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top