Wist jij dit al over over de populaire Netflix-serie ‘Wednesday’?

Series | Sinds kort kun je op Netflix naar ‘Wednesday’ kijken. Deze nieuwe serie van regisseur Tim Burton gooit hoge ogen en breekt talrijke records op het streamingplatform. Het eerste seizoen van ‘Wednesday’ is zelfs al populairder dan het vierde seizoen van ‘Stranger Things’. Pickx nam de nieuwe serie onder de loep en viste enkele leuke weetjes op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zonder knipperen

In ‘Wednesday’ zien we hoe Wednesday Addams (Jenna Ortega), dochter van de legendarische en duistere Addams-familie, naar school gaat op de Nevermore Academy. Daar probeert ze haar paranormale krachten onder de knie te krijgen en haar sociale leven vorm te geven. Ondertussen onderzoekt ze enkele moordzaken en duikt ze de geschiedenis van haar bijzondere familie in.

Jenna Ortega, de amper twintigjarige Amerikaanse actrice die de rol van Wednesday speelt, geeft haar personage op een indrukwekkende manier gestalte en maakt daarbij gebruik van een handig trucje. Ortega knippert namelijk niet met haar ogen tijdens het opnemen van de scènes. Het niet knipperen was aanvankelijk een eenmalig iets, maar regisseur Tim Burton vroeg de actrice om het als handelsmerk van Wednesday te gebruiken gedurende de hele serie. Dankzij dit trucje komt het personage nog indringender over dan ze al was…

Contact met Jenna Ortega

Dat Jenna Ortega überhaupt het gezicht van de serie is geworden, hebben we te danken aan regisseur en creatieveling Tim Burton. De Amerikaanse regisseur wou immers geen andere actrice voor de rol van Wednesday en heeft zelf contact opgenomen met Ortega. De actrice was tijdens de voorbereidingen voor ‘Wednesday’ nog aan het werk op de set van de horrorfilm ‘X’, maar gaf wel haar goedkeuring voor de rol. Gelukkig maar, want wie had anders deze prachtige rol kunnen vertolken?

Eigen choreografie

Ortega toont in deze Netflix-serie dat ze niet enkel uitstekend kan acteren, maar ook dat ze goed kan dansen; ze heeft zelfs een eigen choreografie samengesteld. Die choreografie zien we terug in de vierde aflevering van ‘Wednesday’ waarin er gedanst wordt op het nummer ‘Goo Goo Muck’ van The Cramps. Ortega heeft de danspasjes naar eigen zeggen helemaal zelf bedacht want ze vond dat dat wel opportuun was. Ze voelde zich naar verluidt goed in haar vel als Wednesday Addams dat het dansje, dat wat ons betreft nogal eighties aanvoelt, naar verluidt helemaal niet moeilijk was om te verzinnen.

Een acteur voor 'The Thing'

Trouwe fans van The Addams Family herinneren zich vast nog wel ‘The Thing’, het levende menselijke hand dat zijn eigen leven leidt en ook deel uitmaakt van de familie. ‘The Thing’ maakt ook zijn opwachting in de serie en wordt niet via computerbeelden op het scherm getoverd. Er is namelijk een acteur, een handacteur als je wil, die in een blauw pak werd gehuld en dit personage voor zijn rekening neemt. De man loopt in elke scène Wednesday achterna en laat zijn hand vervolgens tot leven komen. Het pak dat hij draagt wordt nadien door computerspecialisten digitaal weggepoetst.

Een oude bekende

'The Addams Family' bestaat al decennialang en er zijn zelfs al enkele films van de franchise verschenen. In 1991 kwam de Amerikaanse regisseur Barry Sonnenfeld bijvoorbeeld met een filmadaptatie van ‘The Addams Family’ op de proppen en daarin speelde de Amerikaanse actrice Christina Ricci de rol van dochterlief Wednesday. Burton kent zijn geschiedenis en heeft aan Ricci gevraagd of ze ook niet wou meespelen in deze nieuwe reeks over de knotsgekke familie. Dat wou ze gelukkig, en daardoor is ook ze in de Netflix-serie te zien als Marilyn Thornhill, een lerares op de Nevermore Academy. Ortega zou Christina Ricci echter niet om advies hebben gevraagd. De jonge actrice had namelijk schrik om te veel beïnvloed te worden.

Ontdek 'Wednesday' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Wil je nog meer weten over Netflix-serie 'Wednesday'?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top