Emma Corrin: van ‘The Crown’-ster tot non-binair rolmodel

Series | De Britse acteur Emma Corrin maakte sier in de populaire Netflix-serie ‘The Crown’ als prinses Diana. Corrin schreef echter ook geschiedenis door in augustus als eerste non-binaire persoon op de cover van de Amerikaanse Vogue te staan. Pickx zet de beste vertolkingen op rij uit de nog piepjonge carrière van de talentrijke Corrin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Crown

Emma Corrin heeft twee fenomenale jaren achter de rug. Dat succes heeft Corrin voornaamelijk te danken aan hun rol als prinses Diana in de Netflix-serie ‘The Crown’. Corrins genuanceerde vertolking als de gedoemde prinses van Wales leverde Corrin, die zich identificeert als non-binair, de Golden Globe Award op voor beste actrice in een televisiedrama. Hoe Corrin die rol kreeg is trouwens opmerkelijk. Eerst was Corrin gevraagd als tegenspeler voor een actrice die auditeerde voor de rol van Camilla Parker Bowles, de echtgenote van Charles. Maar Corrins inbreng werd zo op prijs gesteld dat die ook een kans kreeg om een auditie te doen voor de nog openstaande rol van Ladi Di. “Ze was een vrouw die warmte uitstraalde en dat wilde overbrengen op andere mensen. Helaas vond zij die affectie niet binnen de koninklijke familie. Het tegendeel was het geval. Die droefenis en frustratie wilde ik mijn rol overbrengen”, aldus Corrin over de Diana-rol.

Ontdek ‘The Crown’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

My Policeman

Ook aan de Britse zanger en stijlicoon Harry Styles moet je niet meer uitleggen wie Emma Corrin is. Styles acteerde samen met Corrin in ‘My Policeman’, een drama dat losjes is gebaseerd op de waargebeurde driehoeksverhouding tussen de Britse auteur EM Forster en een getrouwde politieagent en het effect daarvan op de nietsvermoedende vrouw van de man. Corrin speelt in de uit flashbacks opgebouwde film de rol van Marion, een jonge vrouw die in het Brighton van de jaren vijftig met de onstuimige politieman Tom (rol van Styles) trouwt. Om vervolgens geleidelijk tot het besef te komen dat Tom ook een relatie heeft met een museumconservator (Rupert Everett). ‘My Policeman’ heeft zo zijn zwakke puntjes maar dit aangrijpende en waardige drama van Michael Grandage valt op door de kijk op de schokkende haat tegen homoseksuelen in het Groot-Brittannië van die tijd.

Lady Chatterley’s Lover

Het acteertalent van Corrin kan ook bewonderd worden in ‘Lady Chatterley’s Lover’, een adaptatie van D.H. Lawrence meermaals verfilmde klassieke roman over een ongelukkig getrouwde aristocrate die een vurige liefdesaffaire begint met een jachtopziener. Corrin is betoverend als Lady Constance Chatterley, een jonge elegante vrouw die al haar remmingen laat varen als ze zich aangetrokken voelt tot de jachtopziener (Jack O’Connell) van haar landgoed. Dat het klikte op de set tussen Corrin en O’Connell is duidelijk aan de beelden te zien van dit drama over het vrouwelijk verlangen dat door actrice en regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre, bekend van 'The Mustang' met Matthias Schoenaerts, met veel aandacht voor erotische spanningen in beeld is gebracht.

Ontdek ‘Lady Chatterley's Lover' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Meer dan alleen maar in film spelen

Op ‘Sometimes I Might Be Introvert’, het vierde album van de Britse rapster van Nigeriaanse afkomst Little Simz, is Corrin trouwens ook te horen. Op het einde van het nummer ‘Introvert’ neemt Corrin bijvoorbeeld de tekst over, precies met datzelfde accent dat die ook gebruikt voor de rol als prinses Diana. En ondertussen heeft Corrin zich ook ontpopt als een gendericoon. In een Instagrampost van juli 2021 deelde Corrin foto’s van hun borst met een binder en in een interview met ‘Elle’ dat in juli verscheen vertelde die dat de acteur zich indentificeerde als queer en non-binair en liever had dat de voornaamwoorden die/hen/hun zouden gebruikt worden. De reacties van de LGBTQIA+ gemeenschap zijn alvast geweldig, zegt Corrin.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top