'The Naked Gun': Waarom oogst deze knotsgekke filmreeks nog altijd succes?

Films | Vanavond haalt VTM4 Leslie Nielsen en zijn film 'The Naked Gun: From the Files of Police Squad!' opnieuw van stal. 'The Naked Gun'-films blijven komische klassiekers, maar hoe komt dat? Pickx probeert deze vraag kort te beantwoorden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat VTM deze sequel opnieuw draait, is mede te danken aan de aankondiging dat filmstudio Paramount Pictures de filmreeks nieuw leven wil inblazen. Volgens ingewijden die het filmmagazine Deadline kon interviewen, zouden Liam Neeson en Akiva Schaffer een remake regisseren. De plannen hebben nog geen goedkeuring ontvangen van Paramount Pictures, maar dit zou een kwestie van tijd zijn als Neeson zijn schouders onder het project zet. Wie deel gaat uitmaken van de cast is nog niet bevestigd, de acteurs worden pas in een latere fase van de productie gezocht. Maar het staat wel al vast dat Akiva Schaffer graag zou willen samenwerken met Dan Gregor en Doug Mand. Deze scenarioschrijvers wonnen onlangs een Emmy voor beste televisiefilm met de Disney-prent 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers'.

Deadpan

Het is in grote mate de verdienste van de in Canada geboren komiek Leslie Nielsen dat de franchise zo'n succes is geworden en er nu een remake komt. Hoewel de man in het begin van zijn carrière uitsluitend in drama's en romantische films schitterde, maakte hij vanaf de jaren 70 van deadpan (Engels: droge humor) zijn handelsmerk. Nielsen was een meester in het uitbeelden van een komische situatie met een emotieloos, uitgestreken gezicht dat contrasteerde met de absurde gebeurtenissen rondom hem.

Nielsen gaf op deze manier de rol van politiespeurder Frank Drebin een sympathiek gezicht in de eerste films. In de film die je vanavond op VTM4 kan bekijken, beheerst hij de deadpanstijl tot in de puntjes. Zo kan je in 'The Naked Gun: From the Files of Police Squad!' zien hoe een stuntelige Nielsen op koningin Elizabeth II valt tijdens een staatsbezoek.

Bekijk 'The Naked Gun: From the Files of Police Squad!' op zondag 4 december om 22u55 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top