De beste rollen van ‘Stranger Things’-ster David Harbour

Films |

Nu David Harbour schittert in de pas verschenen actiekomedie ‘Violent Night’, een kerstfilm zoals geen andere, blikt Pickx terug op de beste rollen van de 47-jarige acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jim Hopper

Dit is natuurlijk de rol die David Harbour internationale roem heeft gebracht. Jim Hopper is de politiechef van Hawkins in ‘Stranger Things’, die vreemde gebeurtenissen in de omgeving onderzoekt. Dit is de beroemdste rol van David Harbour, die hem wereldwijde bijval opleverde. Fans hielden van hem vanwege zijn nauwe band met Eleven, en waren er kapot van toen hij aan het eind van seizoen 3 vermoedelijk werd gedood. Terwijl de fans Hopper bijna kwijt waren, zullen ze opgelucht zijn te weten dat Jim is teruggekeerd in het vierde seizoen.

Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Hellboy

Na het succes van ‘Stranger Things’ speelde Harbour in verschillende big budget-actiefilms, waaronder de laatste ‘Hellboy’-adaptatie. De rol werd vol nieuwsgierigheid afgewacht door de fans, aangezien David Harbour Ron Perlman zou vervangen, die het personage had vertolkt in de twee vorige verfilmingen. Gelukkig trok Davids optreden het publiek over de streep, en hoewel de film gemengde kritieken kreeg van recensenten werd Harbours vertolking van Hellboy goed ontvangen. Naast hem staat Milla Jovovitch als de schurk.

Dexter Tolliver

Onder de beroemde bende antihelden in ‘Suicide Squad’ zagen we Harbour in de rol kruipen van Dexter Tolliver, een man die belangrijke beslissingen neemt zonder ooit zijn handen vuil te maken. Die vraagt zich af wat er zou gebeuren als entiteiten als Superman volledige vrijheid hadden op hun planeet, zonder verantwoording af te moeten leggen. Zo werd het concept van de ‘Suicide Squad’ geboren: een kleine groep (anti)helden met superkrachten, die het vuile werk voor de regering opknappen wanneer dat nodig is. Harbour is zeer overtuigend in zijn rol als de gemiddelde bureaucraat en demonstreert nogmaals zijn acteertalent.

‘Suicide Squad’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Alexei Shostakov / Red Guardian

Toen David Harbour tekende voor de hoofdrol in Marvel Studios’ ‘Black Widow’, voegde hij zich bij de lijst van nieuwste rekruten van het MCU. Hij speelt de Red Guardian, een Russische supersoldaat, naast Scarlett Johansson, Rachel Weisz en Florence Pugh. Met zijn rol in ‘Black Widow’ bevestigt Harbour nog eens zijn supersterrenstatus.

Ontdek ‘Black Widow’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

De kerstman

Dit is de nieuwste grote rol van de acteur. In ‘Violent Night’ volgen we het verhaal van de Lightstones, een extreem rijke familie. Terwijl ze zich voorbereiden om kerstavond door te brengen op hun enorme landgoed, nodigt een groep tot de tanden bewapende huurlingen zichzelf uit op het feest. Maar dat was buiten de kerstman gerekend, gespeeld door David Harbour. Zoals we zullen zien, is deze uitvoering ver verwijderd van de jolige kerstman die we gewend zijn in dit soort producties. Deze gemene kerstman past perfect bij Harbour, die ons opnieuw kan verblijden met zijn komisch talent!

‘Violent Night’ is nu te zien in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top