De ultieme kerstfilms om in december te (her)bekijken (deel 1)

Films | Het is december, dus ook kerstdag komt steeds dichterbij! Om in de feeststemming te komen zijn enkele essentiële kerstfilms verplicht kijkvoer deze maand. Pickx zet de films op rij die deze maand een plekje op je watchlist verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elf (2003)

Een vaste waarde in de eindejaarsperiode is ‘Elf’, het verhaal van Buddy, die als baby achtergelaten en geadopteerd werd door de kerstman en Papa Elf. Hij groeide op in de wereld van de andere kerselven en ook al verraadt zijn lengte zijn echte afkomst, is hij echt een van hen. Maar dan komt hij naar New York in de hoop zijn echte ouders te vinden. Will Ferrell is hilarisch in deze iconische komische film.

Ontdek ‘Elf’ nu op Netflix.

 

It’s a Wonderful Life (1946)

Nog tijdlozer is deze klassieker. ‘It’s a Wonderful Life’ neemt ons mee naar kerstavond van 1945. Zakenman George Bailey zit diep in de put en ziet het allemaal niet meer zitten. Maar dan krijgt hij bezoek van een engel, genaamd Clarence. Die toont George een lange flashback, die alle momenten toont waarop hij zich opofferde voor een ander en een echte impact had. Om hem te redden, toont de engel hem hoe de wereld er zou uitzien als hij niet had geleefd. Zo leert hij zijn eigen waarde.

'It's a Wonderful Life' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

 

The Grinch (2018)

Een van de meest herkenbare kerstverhalen is ‘How the Grinch Stole Christmas’ van Dr. Seuss. Er is de filmadaptatie uit het jaar 2000 met Jim Carrey als het groene monster, maar ook de versie uit 2018 met Benedict Cumberbatch moet je gezien hebben. De animatiefilm brengt ons naar Whoville, waar de inwoners de rust van de Grinch elk jaar verstoren met hun overvloedige kerstfeesten. De enige oplossing is om de hele feestdag te kapen.

Ontdek ‘The Grinch’ nu op Netflix.

 

The Holiday (2006)

Amanda en Iris hebben één iets met elkaar gemeen: ze hebben geen geluk in de liefde. Op zowat elk ander vlak zijn ze elkaars tegenpolen. De ene is een Amerikaanse welgestelde vrouw, de andere leeft een eenvoudig leven op het Britse platteland. Ze besluiten om rond de feestdagen even van woonst te wisselen, en dat dat hun levens voorgoed zou veranderen, hadden ze niet kunnen dromen.

Ontdek ‘The Holiday’ nu op Netflix.

 

The Polar Express (2004)

Wanneer een jongeman zijn geloof in de kerstman begint te verliezen, wordt hij op de nacht van 24 december mee aan boord genomen van een geheimzinnige trein. Die rijdt recht naar de Noordpool. Tijdens de reis naar de plaats waar de magie van kerst het sterkst is, ontmoet hij allerhande onvergetelijke figuren die zijn mening over de feestdag voorgoed zullen beïnvloeden.

Ontdek ‘The Polar Express’ nu op Netflix.

 

Klaus (2019)

Jesper is de meest hopeloze student aan de postacademie. Daarom wordt hij naar een piepklein ondergesneeuwd dorp gestuurd om er postbode te worden. De inwoners van het dorp hebben constant ruzie. Jesper wordt wanhopig en staat op het punt om alles op te geven wanneer hij de mysterieuze timmerman Klaus ontmoet. Die woont alleen in een hut vol handgemaakt speelgoed. Zo ontstaat een idee: wat als hij het speelgoed zou uitdelen?

Ontdek ‘Klaus’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

 

The Chronicles of Narnia (2005)

Broers en zussen Lucy, Susan, Edmund en Peter doen een ongelooflijke ontdekking. In een kast, achter een hoop kleren, vinden ze een portaal naar een betoverde wereld genaamd Narnia. De witte heks heeft het land in een ijstijd gedompeld. Het is aan de kinderen, die gaandeweg steeds meer ontdekken over hun lotsbestemming in Narnia, om aan de zijde van de leeuw Aslan te strijden om de wereld te redden.

Ontdek 'The Chronicles of Narnia' op Disney+!

 

Carol (2015)

Ook het ongewone liefdesverhaal van ‘Carol’ speelt zich af in de periode rond Kerstmis. Carol is een rijke en elegante vrouw die Therese, een jonge verkoopster en aspirant-fotografe, ontmoet. De twee vrouwen voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken, maar in het conservatieve Amerika van de jaren 50 is hun relatie verboden. Om samen te kunnen zijn, zullen ze de taboes het hoofd moeten bieden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top