Dit waren de hoogtepunten van de maand november

Muziek | De voorlaatste maand van het jaar loopt op een einde, en in de entertainmentwereld was het een maand vol hoogtepunten. Pickx zet enkele van de meest memorabele momenten op een rij, van concerten tot overwinningen en filmreleases.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Camille verkoopt de Lotto Arena uit

Dé muzikale revelatie van het moment in Vlaanderen is de popprinses Camille Dhont, die populair werd met haar rol in de jongerenreeks ‘#LikeMe’ en intussen als zangeres de stratosfeer in schoot. Volgend jaar trekt ze nog eens op tour, maar deze maand had ze vijf optredens gepland in de Lotto Arena… en die waren allemaal uitverkocht! Niet slecht voor een 20-jarige West-Vlaamse die luttele jaren geleden nog een doodgewoon schoolgaand meisje was.

Het leven van de gloednieuwe popster is hectisch. Als je wil weten hoe ze het allemaal voor elkaar krijgt, bracht VTM deze maand de documentairereeks ‘Ik Ben Camille’ uit, waarin ze open en eerlijk vertelt over haar nieuwe leven. De camera’s volgen haar bij alle hoogtepunten van de afgelopen maanden.

Danira is de allerslimste

Voor de jubileumeditie van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ ging quizmaster Erik Van Looy voor de tweede keer op zoek naar de allerslimste. Tien edities geleden kon Bert Kruismans die titel nog in de wacht slepen, het komende decennium weten we dat Danira Boukhriss Terkessidis het grootste BV-brein heeft.

En dat was niet bij gebrek aan concurrentie, want in de finale moest ze het opnemen tegen Bart Cannaerts, die dit seizoen als een orkaan tegenstanders naar huis speelde. Hij verbrak met zijn 17 deelnames net niet het record en was dus een te duchten tegenstander. Uiteindelijk deed een gebrek aan kennis over Griekse godinnen hem de das om, Danira vulde ze vlotjes aan, en zo geschiedde het.

Misschien speelde het feit dat ze in 2015 al eens aan het finalespel van het seizoen meedeed wel in haar voordeel. Toen verloor ze van Tom Waes. “Omdat ik het finalespel al eens gespeeld had, voelde ik deze keer wat minder stress dan tijdens de finale zeven jaar geleden. Je moet de controle gewoon leren loslaten”, verklaarde de terechte winnares.

Jenna Ortega wordt Wednesday

Het was al even aangekondigd en in november was het wachten voorbij. Op Netflix verscheen ‘Wednesday’, een nieuw verhaal in de wereld van The Addams Family. Filmmaker Tim Burton gaf in de serie de hoofdrol aan Jenna Ortega. Zij vertolkt een 16-jarige Wednesday Addams die terwijl ze naar school gaat en probeert om haar paranormale gaven onder controle te krijgen, een seriemoordenaar moet zien tegen te houden.

De serie brak in de eerste week op Netflix al een prestigieus record. Er werd wereldwijd ruim 341 miljoen uren naar de reeks gekeken, wat een record is voor een Engelstalige serie. In de lijst van alle titels staat ‘Squid Game’ nog steeds op kop met 571 miljoen kijkuren in de eerste week na de release.

Ontdek ‘Wednesday’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Een hommage aan Chadwick Boseman

Op 9 november verscheen ‘Black Panther: Wakanda Forever’, de tweede ‘Black Panther’-film, in de zalen. Door het vroegtijdige overlijden van acteur Chadwick Boseman, die met zijn rol als T’Challa, ofwel Black Panther, de eerste zwarte acteur was die in het MCU een superheld vertolkte, werd het scenario aangepast. Niemand anders dan het icoon Boseman kon en mocht de superheld namelijk vertolken.

De tweede film is een hommage geworden aan T’Challa en de acteur die hem tot leven wekte. De nalatenschap van Black Panther moet in leven worden gehouden, ook wanneer het koninkrijk Wakanda bedreigd wordt. Koningin Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye en de Dora Milaje moeten een verenigd blok vormen om de val van Wakanda te voorkomen.

Op de soundtrack prijkt de stem van Rihanna, die het nummer ‘Lift Me Up’ zingt. Het is een balade geworden voor de acteur wiens schaduw over heel ‘Wakanda Forever’ hangt. Het nummer betekent overigens ook de glorieuze terugkeer van de zangeres na zes jaar afwezigheid.

The Cure tijdloos in het Sportpaleis

Robert Smith en zijn band waren al sinds 2019 niet in ons land gepasseerd, maar op 23 november toonden ze in het Sportpaleis waarom de deur voor hen altijd openstaat. In een epische set van 2 uur en 42 minuten speelde The Cure 28 nummers die elke generatie fans kon smaken. Ze bewezen dat ze nog geen greintje van hun relevantie verloren zijn sinds hun debuut aan het einde van de jaren 70. Naast de klassiekers speelden ze ook enkele gloednieuwe nummers, zoals ‘Alone’, ‘Endsong’ en ‘I Can Never Say Goodbye’.

Die nummers zijn de voorbode voor ‘Songs of a Lost World’, het album dat de band aankondigde, maar waarvan nog geen concrete releasedatum is vrijgegeven. Afgaande op de manier waarop de nummers live klonken, kunnen we alvast niet wachten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top