Gevoelig of gewelddadig: deze films zie je vanaf vandaag in de cinema

Films | In de cinemazalen is deze week weer heel wat nieuws te ontdekken, van een beklijvend proces tot een John Wick-achtige kerstman en een ontroerend liefdesverhaal. Rep je vanaf vandaag naar je lokale cinema voor deze nieuwe releases!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Saint Omer

In het Franse Saint-Omer gaat het assisenproces door van Laurence Coly (vertolkt door Guslagie Malanga), die ervan beschuldigd wordt haar 15 maanden oude dochter te hebben gedood door haar op een strand achter te laten, waar ze opgeslokt is door het opkomende hoogtij. Docent en schrijfster Rama (Kayije Kagame) trekt naar Saint-Omer om het proces bij te wonen in de hoop een verhaal te kunnen schrijven rond het proces. Hoe langer ze er zit, hoe meer ze aan zichzelf begint te twijfelen.

Saint Omer’ is een film waarin de grenzen tussen waarheid en fictie flinterdun zijn. Filmmaakster Alice Diop, die vooral bekend is van haar documentaires en nu haar eerste fictiefilm maakte, woonde namelijk zelf het proces bij van Fabienne Kabou, die voor dezelfde daad veroordeeld is. ‘Saint Omer’ is de Franse inzending voor de Oscar voor de beste internationale film en viel in de prijzen in Venetië.

Violent Night

87North Productions is het productiehuis van David Leitch en Kelly McCormick waar films als ‘Nobody’ en ‘Bullet Train’ geproduceerd zijn. Leitch is ook de regisseur van ‘Atomic Blonde’ en medebedenker van de ‘John Wick’-filmfranchise, dus je kan je al een beeld vormen van het werk van deze filmmakers. Hun nieuwste productie is ‘Violent Night’ (geregisseerd door Tommy Wirkola), waarin acteur David Harbour (‘Stranger Things’) het rood-witte pak van de kerstman aantrekt voor een stilistische en gewelddadige maar ook komische rollercoaster.

Het verhaal van ‘Violent Night’ is, zoals het een hypergewelddadige zwarte komedie betaamt, rechtdoorzee. Een groep huurlingen breekt in bij een rijke familie en houdt hen gegijzeld. Het is aan de kerstman om hen en de feestdag te redden. Met rollen voor John Leguizamo, Edi Patterson, Alexis Louder en Beverly D’Angelo.

Good Luck to You, Leo Grande

Nancy (Emma Thompson) is een weduwe die in een opwelling een beroep doet op de diensten van sekswerker Leo (Daryl McCormack). Ze heeft nog nooit een orgasme beleefd met haar man en ondanks dat ze nerveus en terughoudend is, besluit ze haar seksleven op te leuken. Leo geeft toe aan haar verlangens en leert haar wat ze al die jaren gemist heeft, terwijl er een bijzondere vriendschap tussen de twee ontstaat.

Good Luck to You, Leo Grande’ is een sekskomedie, maar niet eentje zoals de ‘American Pie’-films. De film is een pak gesofisticeerder en behandelt thema’s als seksualiteit, zelfvertrouwen en body image op een openhartige manier. Alleen al voor de krachttoer van Emma Thompson, die zichzelf letterlijk en figuurlijk helemaal blootgeeft, is deze prent het zien waard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top