Bekijk de onconventionele kerstkomedie 'A Bad Moms Christmas'

Films | Ben je de kerstfilms die allemaal op elkaar gelijken beu? Geen paniek: Pickx heeft er een offbeatfilm voor je uit geplukt. Bekijk 'A Bad Moms Christmas', een even feestelijke als maffe komedie waarin Amy, Kiki en Carla worden gemarteld door... hun eigen moeders! Hier zijn enkele leuke weetjes over deze grappige film op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amy, Kiki en Carla zijn overwerkte moeders. Samen hebben ze de gewoonte om aan hun dagelijkse verantwoordelijkheden te ontsnappen door schelmenstreken uit te halen! Dat doen ze dus ook in 'A Bad Moms Christmas' want de feestdagen zijn een stressvolle tijd voor de moeders. Hun takenlijstjes worden steeds langer, met koken, het versieren van het huis, boodschappen doen en natuurlijk de zorg voor de kinderen. En één ding ontbrak er nog om het feest te verstoren: een bezoek van hun respectievelijke moeders.

Iedereen heeft een uiteraard een ander soort relatie met hun moeder. Amy's moeder is overdreven kritisch tegen haar dochter en de manier waarop ze haar huishouden runt, en ze aarzelt dan ook niet om het roer in handen te nemen zonder haar te raadplegen. Die van Kiki is waarschijnlijk veel te beschermend en dringt zich teveel op want ze probeert elke minuut met haar dochter door te brengen. Carla’s moeder leeft er dan weer losbandig op los en ze verwacht iets terug in ruil voor haar komst…

Kathryn Hahn beïnvloedde de casting

'A Bad Moms Christmas' kwam vijf jaar geleden uit, als een vervolg op verrassingshit ‘Bad Moms’. De actrice die Carla speelt heeft nu onthuld dat zij zelf de actrice had gekozen die haar moeder zou spelen! Kathryn Hahn schreef namelijk een brief aan Susan Sarandon waarin ze haar aanbood om de rol spelen. Het antwoord van Sarandon? “Ik voel tot in mijn eierstokken dat ik perfect ben om Isis te spelen.” Uiteindelijk hebben de twee actrices in de film meer een zusterlijke relatie, wat de keerzijde illustreert van te veel nabijheid en gebrek aan gezag tussen moeder en dochter.

Black Swan

Er zit ook een slimme referentie verborgen in deze film! En ze heeft betrekking op actrice Mila Kunis, die Amy speelt. Amy wil van de kerstvakantie genieten zonder zichzelf onder druk te zetten. Maar haar moeder, Ruth, wil daar niets van weten. Ze besluit het huis helemaal opnieuw in te richten, tot groot ongenoegen van haar dochter. In de tuin laat ze zelfs een meer aanleggen met kartonnen sterdansers erop. Ze hebben allemaal het gezicht van Mila Kunis en kunnen samen met de andere decoraties simultaan beginnen rond te draaien. Dit is een subtiele verwijzing naar de rol van de actrice in 'Black Swan', want zij speelde een ballerina in dit meesterwerk uit 2010. 

The Grinch

In de cast valt ook Christine Baranski op, de actrice die Ruth speelt. Ze is vooral bekend als Martha May Whovier, Cindy Lou's moeder in de kerstfilm 'The Grinch'. Het is grappig om haar opnieuw in een film te zien waarin de eindejaarsfeestdagen centraal staan, vooral omdat het verhaal in 'A Bad Moms Christmas' heel anders is. Toch weet ze ook in deze film haar overdreven passie voor kerstversieringen niet te temmen. In 'The Grinch' was ze de wanhoop nabij als ze niet het huis met de meest extravagante kerstversiering zou hebben. In 'A Bad Moms Christmas', gunt ze Amy pas wat rust al heel haar peperdure kerstversiering eindelijk tot zijn recht komt.

Ontdek ‘A Bad Moms Christmas’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top