Ward Lemmelijn en Messy Chef Jelle Beeckman goedlachs in ‘Saartje’ op Pickx+

Series | Een wereldkampioen roeien en een chaotische kok nemen plaats op de sofa van ‘Saartje’ op Pickx+ voor een van de meest goedlachse gesprekken van het seizoen tot nu toe. Roeier Ward Lemmelijn en “The Messy Chef” Jelle Beeckman zijn beiden levensgenieters die zichzelf niet al te ernstig nemen. Wekelijks blikken we vooruit op de gasten, hun gelijkenissen en verschillen en de beste anekdote van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Belgische atleten op wereldniveau vind je in zowat elke sporttak. De wereldkampioen indoorroeien is Ward Lemmelijn en geen zorgen: ook hij wist niet dat die sport bestond voor hij ineens Belgisch kampioen werd. Hij was eigenlijk op weg om professioneel voetballer te worden en ontdekte eerder toevallig zijn talent voor roeien toen hij een jaartje zonder ploeg zat. En wat een talent! Dit jaar verlengde hij zijn wereldtitel op de 2000 meter indoorroeien. En dat terwijl hij zijn opleiding tot leerkracht LO verderzet.

Ook Jelle Beeckmans, die de titel “The Messy Chef” heeft, ontdekte zijn huidige passie eerder toevallig. Hij was eigenlijk orthopedagoog van opleiding en aan de slag als sociaal werker. Hij werkte tijdens zijn studies bij wijze van vakantiejob in keukens als afwasser, maar door af en toe in te vallen als sous-chef, ontdekte hij een talent en een passie voor koken. Door veel tv en YouTube te kijken, ontwikkelde hij dat talent. Nu is hij tv-kok bij Njam, auteur van drie kookboeken en vader van twee. Op de sofa bij Saartje Vandendriessche voeren Jelle en Ward een ongedwongen gesprek rond de kernwoorden “fuel”, “bijgeloof” en “messy”.

Roeien in voetbaltenue

Beide mannen zijn dus toevallig in hun carrières gerold, maar daar eindigen de gelijkenissen niet. Ze zijn veel met voedsel bezig, Jelle omdat hij er natuurlijk zijn job van maakte en Ward omdat hij dagelijks zo’n 8.000 calorieën moet verorberen. Die spaghetti bolognaise als tussendoortje klinkt goed! Beiden zijn ze ook chaotisch en rommelig, al moet Ward zich wel gedisciplineerd aan een trainingsschema houden, en al belooft Jelle plechtig dat hij zijn eigen rommel altijd opruimt.

We vermeldden al dat Ward zijn sportcarrière begon als voetballer, en dat leidde ook tot het absurde verhaal van zijn eerste deelname aan het BK roeien. Ward was tijdens een fitnesstraining uitgenodigd om bij een roeiteam te komen en toen hij aanleg bleek te hebben, vertelde een ploeggenoot hem over het BK indoorroeien. Ward kwam er aan in zijn voetbaltenue. De wedstrijd moest met tien minuten uitgesteld worden omdat iemand Ward de regels nog moest uitleggen. En dan won die grote atleet in de verkeerde kledij, die nog geen water, boot of trainer gezien had, zomaar even het Belgische kampioenschap.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 1 december op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top