Was vroeger alles beter? 'Willow' versus 'Once Upon a Time'

Series | Het is bijna weer zover: langzaam maar zeker komen de eindejaarsfeesten in zicht. Mariah Carey is alweer op de radio te horen en ook jij bezwijkt stilaan voor de kerstmagie. En precies daarom maken we deze keer plaats voor series met een stevige portie magie!

Door MF

Deel dit nieuws

Was vroeger alles beter? Willow v Once Upon a Time

En dat komt goed uit want zowat 35 jaar na de release van de film 'Willow', had Disney+ het uitstekende idee dit ongelooflijke personage uit onze kindertijd (en die van onze ouders natuurlijk) weer tot leven te brengen. En uiteraard mogen magie, heksen, trollen en ridders ook deze keer niet ontbreken. Wie kan het opnemen tegen de kleine maar grootse 'Willow'? Wat dacht je van Sneeuwwitje en haar helden uit de fantastische serie 'Once Upon a Time'?

De beste superkracht op televisie? Nostalgie!

Als deze nieuwere en ietwat oudere serie iets gemeen hebben, dan is het wel nostalgie. Bij 'Willow' is het duidelijk: de serie is gebaseerd op een film die miljoenen en miljoenen kijkers voor het witte doek hield gekluisterd. Disney heeft alle ingrediënten die de film tot een succes maakten, opnieuw gebruikt om een serie vol magische avonturen te maken die er ook nog 's prachtig uitziet. 'Once Upon a Time' had geen basismateriaal om mee te starten. Alhoewel ... De nostalgie van de serie is de Amerikaanse stad waar alle helden en slechteriken uit de sprookjes samen tussen de gewone mensen leven en hun geheugen kwijt zijn gespeeld. Tot de dag dat de jonge Emma Swan, niemand minder dan 'The Savior' in een ander leven, een bezoek aan de stad brengt en alle herinneringen - en perikelen - weer oprakelt!

'Willow': waarom geloven we het?

Wel, eerst en vooral omdat we dat zo graag willen. Als we het over Indiana Jones hadden, zou je toch ook willen dat die echt bestond, niet? De film 'Willow' is zo'n monument dat het een geweldig avontuur blijft, ook al is de stijl wat verouderd. En zelfs zonder de aanwezigheid van Val Kilmer in de serie, zouden we als een blok voor deze serie zijn gevallen! Net zoals dat vaak het geval is met Disney+, blijft de plot van de serie een moeilijk te achterhalen geheim. Zoals je kunt zien in de trailer, zal je een magisch avontuur met de allernieuwste visuele effecten beleven, maar zal je niet echt weten hoe de vork in de steel zit. Het enige wat we weten, is dat het gaat over een prinses die op zoek gaat naar haar tweelingbroer om de wereld te redden van de duistere krachten. Klinkt als déjà vu, maar op een goede manier, want zulke verhaallijnen werken!

'Once Upon a Time': waarom vallen voor de magie?

Omdat je de serie helemaal kunt kijken en een goede serie bingewatchen, zonder te moeten wachten op de volgende seizoenen, is gewoon heel erg leuk. Ideaal om de lange winteravonden door te brengen: 'Once Upon a Time' telt niet minder dan 7 seizoenen en 155 afleveringen. Laat de magie maar komen! Het scenario van deze serie is bizar, eigenzinnig en angstaanjagend aangrijpend waardoor we telkens opnieuw vol ongeduld uitkijken naar de volgende menselijke incarnatie van de sprookjesfiguren uit onze kindertijd. En die zijn er in overvloed: Sneeuwwitje, The Evil Queen, Repelsteeltje, Kapitein Haak, Robin Hood, Rapunzel en nog zo veel meer.

Willow is vanaf 30 november beschikbaar op Disney+
Once Upon a Time is helemaal te zien op Disney+

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top