THE HAUNTED YOUTH

Festivals |

De naam van The Haunted Youth is niet toevallig gekozen. De groep start als een manier om de duivels van Joachim Liebens uit te drijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens zijn studietijd aan PXL Music, de rockhogeschool in Hasselt, gaat hij heel methodisch aan de slag met de nare herinneringen uit zijn kindertijd. Liebens gebruikt die als grondstof om nieuwe muziek te maken. Hij luistert naar platen van vroeger en neemt horrorklassiekers als The Texas chainsaw massacre en Silence of the lambs als mal voor de visuele omkadering. 

Dawn of the freak (2022) is een wonderschoon testament van een moeilijke jeugd. Narigheid verandert in schoonheid. “The Haunted Youth staat voor thuiskomen, je thuisvoelen in deze gekke wereld”, geeft Liebens als leidraad mee. De dromerige pop in de psychedelische slipstream van The Cure, MGMT en The War On Drugs helpt om alles te verzachten.  

Het album wordt in november 2022 voorgesteld in een uitverkochte Ancienne Belgique. “Daar stond Joachim Liebens dan, op dat grote AB-podium”, schrijft Michael Ilegems in Knack Focus. “Met zijn band, zijn vrienden rond zich. En met het perspectief dat het allemaal nog maar net begonnen is voor The Haunted Youth. Wat gaat dat binnen twee jaar wel niet geven?” De eerste nummers hebben ondertussen de Amerikaanse radiozenders bereikt. The Haunted Youth is een cultus aan het worden.  

NOMINATIES 

2022 - Alternative 

2022 - Doorbraak 

2022 - Groep 

 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top