TAMINO

Festivals |

Oef! Van maart 2020 tot juni 2022 was het ijzingwekkend stil op de socialemediakanalen van Tamino. Maar de prins uit Mortsel is weer helemaal terug.  

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zijn nieuwe album Sahar (2022) klinkt hij vertrouwd maar beter. Met de ietwat verrassende aanwezigheid van Angèle. En opnieuw met Colin Greenwood, de bassist van het door hem bewonderde Radiohead. De man was ook al te horen op het debuutalbum Amir (2018) en zit sindsdien in de live band.  

Tamino-Amir Moharam Fouad groeit op als oudste zoon van een Egyptische vader en een Belgische moeder. Zijn grootvader Moharam Fouad was een legende ter grootte van Frank Sinatra.  

Hij studeert aan het CvA (Conservatorium van Amsterdam) en wordt in 2017 laureaat van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Opvallend is het gemak waarmee hij een ballade maakt van I bet you look good on the dancefloor van Arctic Monkeys.  

De new kid on the block betovert. Frankrijk is meteen fan, de rest van de wereld lonkt. “Is Tamino the heir to Jeff Buckley?’” titelt de Britse krant The Independent. Het chique Italiaanse modemerk Missoni vraagt hem als gezicht. Heel spannend allemaal. De volgende grote haltes zijn O2 Sheperds Bush Empire (Londen), Vorst Nationaal en Zénith Paris.   

NOMINATIES  

2022 - Alternative 

2022 - Solo man 

2022 - Auteur/Componist 

 

PALMARES 

2019 - Groep (nominatie) 

2019 - Urban (nominatie) 

2018 - Doorbraak (nominatie) 

2018 - Groep (nominatie) 

2018 - Urban (nominatie) 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top