STEFANIE MANNAERTS

Festivals | Stefanie Mannaerts heeft in 2022 eeuwigheidswaarde gescoord. Het nummer All along van haar band Brutus stond namelijk helemaal bovenaan De Zwaarste Lijst van Studio Brussel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ze was zich op de datum van uitzending aan het voorbereiden op de  zomertournee die het trio in 2022 doorheen heel Europa heeft gevoerd. In het voorjaar van 2023 staat de promoronde voor hun derde album Unison life (2022) alweer in de steigers. Op 15 juni staan ze bijvoorbeeld op het Copenhell Festival in Kopenhagen. Allen daarheen.  

Brutus klinkt zoals zijn groepsnaam. Ongepolijst, krachtig, brutaal. De ambities liggen hoog van bij de start voor het drietal. Hun debuut Burst (2017) wordt opgenomen in het Canadese Vancouver en verschijnt wereldwijd.  

De stijl van Stefanie, die in 2014 afstudeerde aan PXL Music, de rockhogeschool in Hasselt, is rammen. “Drummen is echt oerinstinct. Voor een vrouw heb ik ook weinig subtiliteit”. Ze vindt zichzelf niet de allerbeste drummer, maar ze kan wel perfect in een band functioneren. En dat kan weer niet iedereen. Evenmin als drummen én zingen.  

Ze combineert Brutus met Rumours, mysterieuze droompop die gebouwd is rond de nachtegalenstem van Hannah Vandenbussche. Mannaerts speelt synths en is tweede stem. 

NOMINATIE 

2022 - Muzikant 

PALMARES 

2019 - Brutus - Alternative (nominatie) 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top