SELAH SUE

Festivals | Selah Sue heeft de wereld na zeven jaar een derde album geschonken. Persona (2022) swingt en verwarmt als van oudsher en wordt mee gedragen door drie rappers: TOBi (CAN/NGA), Damso (BEL/COD) en Mick Jenckins (VS). In de achtergrond doet ook schoon volk mee uit de entourages van Anderson .Paak, Lizzo, Pharrell en Prince.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Persona (2022) is een heel persoonlijk werkstuk. Elk nummer is geschreven vanuit een andere persoonlijkheid. Aan de grondslag ligt een therapie die er van uitgaat dat ieders persoonlijkheid uit verschillende ‘ikken’ bestaat.  

Selah Sue laat de hare allemaal de revue passeren. In de eerste single Pills komt haar apatische ik aan het woord. Ze vertelt hoe haar gevoelens worden afgevlakt door de antidepressiva die ze neemt. 

In de bijhorende clip speelt ze met de dubbelzinnigheid van het woord Pills. “Die titel ademt feestelijkheid uit en het is ook een heel feestelijk nummer. Door die sound zou je kunnen denken dat de gele pillen die ik slik partydrugs zijn. Maar het gaat dus over anti-depressiva. Daarom zie je me ook roerloos staan terwijl de mensen rondom mij uit de bol gaan. Ik wil wel meefeesten, maar door de medicatie voel ik het niet. Dat contrast tussen tekst en muziek vond ik leuk en maakt de boodschap ook sterker, vind ik”. 

NOMINATIE 

2022 – Videoclip 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top