MARGRIET HERMANS

Festivals | “Ik sta hier met een snotneus en tranen. Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch!”.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was wellicht hét muzikale emo-moment van de afgelopen zomer. Margriet Hermans die op 20 augustus Zomerhit 2022 wint. En - op haar 68ste - jong grut als Berre, Niels Destadsbader, Metejoor en Pommelien Thijs los voorbijsteekt.

Het winnende nummer Lekker blijven hangen is een bewerking van She’s after my piano van 2 Fabiola die ze maakte voor het achtste seizoen van Liefde voor Muziek (VTM). She’s after my piano was zelf al winnaar van Zomerhit 2014 en stond dat jaar ook op de nominatielijst voor Hit van het Jaar van de MIA’s.

Margriet had ook haar eigen superkracht al bewezen. In 1987 won ze immers de Zomerhit voor het beste Nederlandstalige lied met Een vriend. Een absolute evergreen in de Kempen. “Het is een fantastisch lied als het veel te luid na een paar pintjes wordt gespeeld”, aldus Tijs Vanneste.

Te onthouden: de zangeres in Margriet Hermans is in grote vorm. En ze geniet ook van de muzikale samenwerkingen met haar dochter Celien. De twee zijn samen te boeken.

NOMINATIE

  • 2022 - Vlaams populair

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top