HANS FRANCKEN

Muziek | Ziehier de onbekendste bekende muzikant van het land. Hans Francken floreert achter de schermen. Hij is altijd wel omtrent als er grootste dingen gebeuren. Maar je moet snel zijn om hem te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Francken is de bandleider en de pianist van populaire muziekprogramma’s als Idool, X-Factor en The voice. Thuis in Essen werkt hij in de geborgenheid van zijn PopVilla aan de carrières van namen als Emma Bale, IBE en OT. En in de tijd die rest was hij bijna een kwarteeuw lang de vaste toetsenman en producer van Clouseau en is hij de manager van Metejoor.

Eén keer per jaar eist Francken alle aandacht op voor zichzelf. Dan lopen de Noorderkempen storm voor HF Invites, zijn eigen festival op een weide langs de Oude Baan in Essen. Het idee: Hans en band begeleiden enkele verrassingsgasten. Na vier edities is HF Invites al een tweedaags evenement met 6.000 toeschouwers …

Tijdens de coronajaren plooide Francken noodgedwongen terug op zijn oude piano. De vrucht daarvan staat op Spotify. De compositie When feeling blue (2020) is al bijna 1 miljoen keer beluisterd.

Dubbel feest in 2022: Francken wordt 50 op 30 december en viert de 30ste verjaardag van zijn eerste teken van leven: de muziek van Het komt voor in de beste families (1992) van Noordkaap. Met Hans die schittert op Hammondorgel.

NOMINATIE

  • 2022 - Muzikant

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top