Dit is waar je acteur Daryl McCormack van kent

Films | Daryl McCormack, 29, is bekend van zijn rollen in onder andere 'Peaky Blinders', 'Pixie' en recentelijk in 'Good Luck To You, Leo Grande' met Emma Thompson. Nu die laatste film in de bioscoop verschijnt, blikt Pickx terug op de verschillende rollen van de acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Peaky Blinders' (2019-2022)

In de Britse hitserie Peaky Blinders speelde hij in het vijfde seizoen de rol van Isaiah Jesus. Zijn aanwezigheid bleef niet onopgemerkt door de fans, want hij verving de voormalige ster Jordan Bolger. Bolger kreeg een aanbieding voor een andere serie en moest een keuze maken, en Daryl greep de kans met beide handen. 

Ontdek ‘Peaky Blinders' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


'Bad Sisters' (2022)

In 'Bad Sisters', een bewerking van de Vlaamse serie 'Clan' van Malin-Sarah Gozin, heeft hij een belangrijkere rol. De serie speelt zich af in Londen en Dublin en is een mix van donkere humor en crimineel onderzoek. Gedurende 10 afleveringen worden vier zussen ervan verdacht hun schoonbroer, John Paul, echtgenoot van de vijfde zus, te hebben vermoord. Wanneer de vrouw van JP, Grace, een flinke verzekeringsclaim indient, gaan McCormacks personage, Matt, en zijn halfbroer Thomas op zoek naar kwaad opzet. Alleen wordt Matt verliefd op een van de zussen, wat het onderzoek er niet makkelijker op maakt. 


'The Wheel of Time' (2021)

'The Wheel of Time' is in de eerste plaats een serie gebaseerd op de fantasyboeken van de Amerikaanse auteur Robert Jordan. De serie speelt zich af in een wereld van tovenaars. Rosamund Pike ('Gone Girl') speelt Moiraine, een van de tovenaars wiens groep de 'Aes Sedai' heet. Ze reist naar het stadje Two Rivers om vijf jonge dorpelingen te vinden voor een epische en gevaarlijke reis over de wereld, waarbij ze hen traint en hun grenzen test. De reis wordt nog spannender als een van de tieners de 'herboren draak' blijkt te zijn. Volgens een profetie is deze persoon de reïncarnatie van een oude kracht die uiteindelijk de mensheid zal redden of vernietigen. Daryl McCormack verscheen in een paar afleveringen als Aram.


'Pixie' (2019)

Daryl McCormack speelt Harland in de Britse komische thriller 'Pixie' naast Olivia Cooke, Ben Hardy, Colm Meaney en Alec Baldwin. Voor de wereld is Pixie een grappig en levendig meisje, maar in werkelijkheid is ze de dochter van een criminele bende. Haar moeder werd op jonge leeftijd al vermoord door een rivaliserende clan. Nu denkt Pixie dat ze wraak kan nemen door het geld van de rivalen te stelen en met de noorderzon te verdwijnen. Alleen gaat de overval mis en moet Pixie op de vlucht slaan. 


'Good Luck To You, Leo Grande' (2022)

'Good Luck To You, Leo Grande' komt uit op woensdag 30 november en doorbreekt verschillende taboes. De film, met Emma Thompson en Daryl McCormack in de hoofdrollen, behandelt op een openhartige manier kwesties als seksualiteit, zelfvertrouwen en lichaamsbeeld.

Deze komedie vertelt het verhaal van een gepensioneerde lerares, Nancy Stokes, die een rustig leven heeft geleid. Na de dood van haar man wordt ze gegrepen door een ondraaglijk verlangen naar avontuur. Dus schakelt ze de diensten in van een jonge escort, Leo Grande (Daryl McCormack). Maar deze onwaarschijnlijke ontmoeting gaat veel meer voor hen betekenen dan ze initieel dachten en kan de loop van hun beide levens veranderen. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top