In deze titels heb je de cast van 'Wednesday' al eerder gezien

Films | Sinds kort kan je op Netflix naar het spannende ‘Wednesday’ van regisseur Tim Burton kijken. De serie scheert hoge toppen en dat komt niet in het minst door de geweldige cast die Burton heeft weten te verzamelen. De acteurs en actrices van ‘Wednesday’ zijn niet enkel professionals, ze hebben ook al heel wat kilometers op de teller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jenna Ortega

De Amerikaanse actrice Jenna Ortega is het gezicht van deze serie en dat komt in de eerste plaats omdat ze de hoofdrol van Wednesday Addams speelt. In deze horrorserie zien we hoe Wednesday Addams, dochter van de legendarische en duistere Addams-familie, naar school gaat op de Nevermore Academy. Daar probeert ze haar paranormale krachten onder de knie te krijgen en haar nieuwe sociale leven vorm te geven. Ondertussen onderzoekt ze enkele moordzaken en duikt ze de geschiedenis van haar bijzondere familie in.

Ortega (20) is ondanks haar jonge leeftijd niet meer weg te denken uit Hollywood en heeft daardoor de afgelopen jaren een aardige cv kunnen opbouwen. Ze speelde kortstondig mee in de serie ‘Jane The Virgin’ waarin ze een jongere versie van het hoofdpersonage Gina Rodriguez moest vertolken. Daarna was ze nog te zien in onder andere ‘Insidious: Chapter 2’, ‘The Babysitter: Killer Queen’, ‘Yes Day’ en de reboot van ‘Scream’ in 2022. Netflix-abonnees kennen de actrice wellicht ook uit Netflix-series ‘You’ en ‘Richie Rich’.

De twintigjarige Ortega heeft nog enkele bijzondere rollen op haar genomen. Wat daarvan de belangrijkste rollen waren, lees je hier.

Luis Guzmán

Wednesday heeft natuurlijk ook een vader en die heet in de fictieve wereld van ‘The Addams Family’, Gomez Alonzo Addams. Deze rol wordt vertolkt door de Puerto Ricaanse acteur Luis Guzmán en ook zijn gezicht komt je wellicht bekend voor. Guzmán gaat al sinds eind de jaren zeventig mee en heeft al in heel wat films meegespeeld. De belangrijkste daarvan zijn: ‘Carlito’s Way’, ‘The Substitute’, ‘Boogie Nights’, ‘The Bone Collector’, ‘Narcos’ en ‘The Taking of Pelham 123’. Dat zijn voornamelijk actiefilms of -series. Guzmán heeft echter ook veel gevoel voor humor en dat blijkt uit zijn rollen in de volgende films: ‘Crocodile Dundee II’, ‘Anger Management’, ‘Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events’, ‘Yes Man’, ‘Beverly Hills Chihuahua’ en ‘We’re The Millers’.

Catherine Zeta-Jones

De pater familias van de Addams-familie heeft natuurlijk ook een vrouw en dat is Morticia Addams. Deze rol wordt gespeeld door Catherine Zeta-Jones. Deze legendarische Welshe actrice is haar carrière begonnen in de jaren negentig en werd enigszins bekend dankzij haar rol in de Britse serie ‘The Darling Buds of May’. Ze speelde nadien nog mee in ‘The Mask of Zorro’ waardoor haar bekendheid op korte tijd enorm toenam. Daarna had ze rollen voor het uitkiezen en was ze onder andere te zien in ‘Entrapment’, ‘Traffic’, ‘Chicago’, ’Intolerable Cruelty, ‘The Terminal, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘The Legend of Zorro’. Ze is ook te zien in de nieuwe Disney+-serie ‘National Treasure: Edge of History’.

Gwendoline Christie

Tot slot willen we nog een bekende actrice vermelden die ook tot de cast van ‘Wednesday’ toebehoort. We hebben het natuurlijk over Gwendoline Christie. Christie werd in 2011 bekend om haar rol als Brienne van Tarth in de Amerikaanse fantasyserie ‘Game of Thrones’ Ze viel op door haar uitstekende acteerprestatie en ook omdat ze een relatief gespierde en grote vrouw was. Daarmee ging ze in tegen de algemene norm die gehanteerd wordt voor vrouwelijke actrices. Tijdens haar passage in ‘Game of Thrones’ werd Christie gevraagd om mee te spelen in onder andere ‘The Hunger Games: The Rebellion Part 2’, ‘Star Wars: Episode VII’, ‘Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi’ en ‘The Sandman’ op Netflix.

Wil je meer te weten komen over Gwendoline Christie? Klik dan hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top