De beste rollen van 'She Said’-actrice Carey Mulligan

Films | Carey Mulligan speelt een van de hoofdrollen in ‘She Said’, de pas in de bioscoop uitgekomen film die dieper ingaat op de Weinstein-affaire. Voor Pickx de gelegenheid om even terug te blikken op de beste rollen van de actrice sinds 'An Education'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drive

In 'Drive' volgen we het dagelijks leven van een mysterieuze, “naamloze” man die verschillende banen heeft: garagehouder, Hollywood-stuntman en chauffeur bij bankovervallen. Hij wordt verliefd op Irene, zijn buurvrouw wiens man in de gevangenis zit en die alleen voor haar kind moet zorgen. Ondertussen probeert zijn garagehouder een raceteam op te zetten met geld van de maffia en vraagt hij hem om de hoofdcoureur van het team te worden. Al zijn plannen worden overhoop gehaald wanneer Irenes man uit de gevangenis komt... Deze film uit 2011 van Nicolas Winding Refn wordt briljant vertolkt door zowel Carey Mulligan als Ryan Gosling.

Mudbound

Deze film uit 2017 gaat over twee WO II-veteranen - een witte en een zwarte man - die terugkeren naar het platteland van Mississippi en elk op hun eigen manier te maken krijgen met racisme en posttraumatische stressstoornis. De veelgeprezen film van Dee Rees ('Pariah') heeft een indrukwekkende cast: Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jason Clarke, Jonathan Banks en Rob Morgan. Tot de cast behoort ook Mary J. Blige. Zij is te zien in een bijrol als Florence Jackson, de vrouw van een zwarte boer. De zangeres en ‘Queen of R&B’ werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Bijrol.

Ontdek ‘Mudbound’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Shame

Brandon, een dertiger uit New York, is een workaholic die kampt met een seksuele verslaving. Wanneer zijn zus Sissy onverwacht in de stad arriveert en bij hem intrekt, vindt Brandon het steeds moeilijker om zijn echte leven te verbergen... Na het succes van 'An Education' en 'Drive' bevestigt Carey Mulligan haar talent in deze film van Steve McQueen waarin ze dus de zus speelt van Brandon, een rol vertolkt door Michael Fassbender.

‘Shame' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Promising Young Woman

Deze donkere en wraakzuchtige komedie heeft een sterk provocerend randje. Een verrassende Carey Mulligan zet misschien wel de beste vertolking van haar carrière neer. Emerald Fennell, een actrice die hier als regisseur debuteert, doorbreekt in ‘Promising Young Woman’ de codes van de romantische komedie voor een radicaal feministische #MeToo-thriller. Carey Mulligan speelt Cassie, een voormalige studentegeneeskunde die haar studies heeft laten vallen nadat haar beste vriendin brutaal verkracht werd. Nu is ze weer bij haar ouders ingetrokken en terwijl ze overdag in een coffeeshop werkt, trekt ze 's nachts naar nachtclubs waarbij ze doet alsof ze dronken is om potentiële verkrachters te lokken.

‘Promising Young Woman' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

She Said

De film, geregisseerd door Maria Schrader, is gebaseerd op het onderzoek en het bijbehorende boek dat The New York Times-journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey in 2019 publiceerden over de seksuele aanrandingen van de almachtige Hollywood-producent Harvey Weinstein. De zaak leidde tot de #MeToo-beweging om seksueel geweld tegen vrouwen aan de kaak te stellen en leverde de Amerikaanse krant de prestigieuze Pulitzerprijs op. She Said' is de eerste Engelstalige film van de Duitse regisseur Maria Schrader, die ook de miniserie 'Unorthodox' regisseerde over de vlucht van een chassidische joodse vrouw van Brooklyn naar Berlijn. Zoe Kazan ('The Big Sick') en Carey Mulligan spelen de twee journalisten.

She Said' speelt nu in de bioscoop.

In de Pickx VOD catalogus vind je ook 'Inside Llewyn Davis' terug, ook een film met Carey Mulligan maar dan een die zich afspeelt in het wereldje van folkzangers in het Greenwich Village van de jaren zestig.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top