Kevin uit ‘The Office US’ wordt 50: hoe zou het nog zijn met de castleden van de sitcom?

Series | ‘The Office US’ blijft een absolute klassieker in het genre van de sitcom, en nu de serie integraal op Netflix staat wint het ook bij de jongere generaties aan populariteit. De komediereeks, die van 2005 tot 2013 liep op NBC, zou nooit zo legendarisch geweest zijn zonder Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski en Jenna Fischer. Maar hoe verging het de rest van de vaste castleden nadat het doek viel over ‘The Office US’?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brian Baumgartner (Kevin)

De Amerikaanse acteur Brian Baumgartner gaf in ‘The Office US’ gestalte aan de ietwat naïeve sufkop Kevin Malone, die op intellectueel gebied wat achterophinkt op de rest. Hij houdt vooral van eten, eenvoudige humor en muziek. Baumgartner regisseerde de aflevering getiteld ‘After Hours’. In 2007 won hij een Daytime Emmy Award voor ‘Outstanding Broadband Program – Comedy’ voor de ‘The Office: The Accountants’-webisodes. In de zomer van 2008 verschenen nieuwe webisodes, getiteld ‘Kevin’s Loan’. De spin-off was te zien op NBC.com en voerde naast Baumgartner ook enkele van zijn medespelers op uit ‘The Office US’: Craig Robinson (Darryl Philbin), Oscar Nuñez (Oscar Martinez) en Leslie David Baker (Stanley Hudson).

In 2020 was hij gastheer en uitvoerend producent van ‘An Oral History of The Office’, een podcast op Spotify waarin hij zijn medespelers uit ‘The Office’ interviewt. In 2021 was hij gastheer en uitvoerend producent van een podcast voor iHeart: ‘The Office Deep Dive with Brian Baumgartner’, met diepgaande interviews met de cast en crew van ‘The Office’.

Wat zijn acteerwerk betreft versierde Baumgartner na ‘The Office US’ vooral bijrollen in tv-series, zoals ‘Criminal Minds’, ‘Law & Order: Special Victims Unit’, ‘Melissa & Joey’, ‘Chicago Fire’, ‘Good Behavior’ en ‘Sneakerheads’.

Ed Helms (Andy)

Ed Helms, die het ietwat onzekere, sociaal ongemakkelijke alfamannetje Andy speelde in ‘The Office US’, groeide uit tot een gevestigde naam in Hollywood met zijn rollen in de komische trilogie ‘The Hangover’. Hij speelde de hoofdrol in de film ‘Vacation’ in 2015. Datzelfde jaar speelde Helms in de film van Jessie Nelson, ‘Love the Coopers’. Hij sprak ook de stem in van het hoofdpersonage in de animatiefilm ‘Captain Underpants: The First Epic Movie’ (2017). In 2019 was hij de verstelstem van de Amerikaanse natuurdocumentaire ‘Penguins’. Ook op tv-vlak bleef hij niet stilzitten: zo strikte Helms bijrollen in tv-series als ‘Brooklyn Nine-Nine’, ‘BoJack Horseman’ en ‘The Muppets’.

Daarnaast is de acteur lid van een bluegrassband genaamd The Lonesome Trio. De groep nam een album op in de zomer van 2013. Helms is een zelfverklaarde “bluegrassnerd” en richtte het jaarlijkse LA Bluegrass Situation-festival op. Hij speelt banjo, gitaar en piano. Hij en Amy Reitnouer zijn ook medeoprichters van een muziekblog met de titel ‘The Bluegrass Situation’. Voorts is Helms onder meer te zien in de videoclip van het nummer ‘Hopeless Wanderer’ van Mumford and Sons en in de clip van ‘Don't Wanna Know’ van Maroon 5.

Oscar Nuñez (Oscar)

Nuñez kroop voor ‘The Office US’ in de huid van Oscar, een zelfverzekerde, plichtsbewuste en verzorgde boekhouder die goed is met cijfers. Na zijn werk voor ‘The Office US’ acteerde hij in de kortstondige USA Network-comedyserie ‘Benched’. In 2016 verscheen hij als vast castlid in de comedyserie ‘People of Earth’. Van 2019 tot 2020 portretteerde Nuñez Carlos Hernandez in de Netflix-comedyreeks ‘Mr. Iglesias’.

Voorts omvat zijn tv-werk na ‘The Office US’ eenmalige optredens in komediereeksen als ‘New Girl’, ‘Brooklyn Nine-Nine’ en ‘Uncle Buck’ en terugkerende rollen in o.a. ‘Shameless’, ‘3Below: Tales of Arcadia’ en ‘Zoey's Extraordinary Playlist’. Zijn filmrollen bleven beperkt tot bijrollen in onder meer ‘Miss Stevens’ (met o.a. Timothée Chalamet), ‘Baywatch’, ‘The Lost City’ en ‘Raymond & Ray’ (met o.a. Ewan McGregor en Ethan Hawke).

Leslie David Baker (Stanley)

In ‘The Office US’ speelt Leslie David Baker de rol van de onverschillige brompot Stanley, die laconiek de strapatsen van zijn baas gadeslaat vanop de achtergrond en elke werkdag de minuten aftelt totdat hij naar huis mag. Na die rol was hij vooral op het scherm te zien met gastrollen in tv-reeksen, zoals in ‘The Exes’, ‘Austin & Ally’, ‘Scorpion’, ‘Raven’s Home’ en dit jaar nog in ‘Roar’. Zijn filmrollen bleven beperkt tot een bijrol in de komedie ‘The Happytime Murders’ en stemrollen in de animatiefilms ‘Captain Underpants: The First Epic Movie’ en ‘Vivo’.

Angela Kinsey (Angela)

Kinsey vertolkt in ‘The Office US’ de rol van de schuchtere Angela, een muurbloempje en cat mom. In 2013 en 2014 was Kinsey in vier afleveringen van de sitcom ‘New Girl’ te zien. In 2014 nam ze ook deel aan het spelprogramma ‘Celebrity Name Game’. Ze had daarna rollen in allerlei andere sitcoms als ‘The Real O'Neals’, ‘Life in Pieces’, ‘Fresh Off the Boat’, ‘Splitting Up Together’ en ‘#blackAF’. Voorts was ze in de periode 2016-2022 nog te zien in komediereeksen als ‘A.P. Bio’, ‘Miracle Workers’ en ‘Better Things’. Dit jaar was Kinsey nog op MTV te zien als panellid in het derde seizoen van ‘Deliciousness’, waarin komische internetvideo’s de revue passeren.

Haar filmrollen bleven beperkt tot de romantische tienerkomedie ‘Tall Girl’ en de sequel en de komedies ‘Half Magic’, ‘Swing State’, ‘Slash’ en ‘Laid in America’.

In september 2019 kondigde Kinsey op Twitter aan dat ze samen met haar voormalige ‘The Office US’-collega Jenna Fischer een wekelijkse podcast genaamd ‘Office Ladies’ zou hosten. De eerste aflevering verscheen op 16 oktober 2019. In de podcast komen de cast en crew van ‘The Office US’ aan het woord. In 2022 verscheen een boek van haar hand, getiteld ‘Office BFFs: Tales of The Office from Two Best Friends Who Were There’, dat ze samen schreef met Jenna Fischer.

Ontdek ‘The Office US’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top