‘Larry Crowne’ op Play5: de keren dat rasacteur Tom Hanks zélf in de regiestoel plaatsnam

Films | Play5 zendt vanavond ‘Larry Crowne’ uit, over een man die wordt ontslagen in de supermarkt waar hij werkt en besluit om zijn leven een nieuwe wending te geven. Regisseur is niemand minder dan Tom Hanks, die zelf ook de hoofdrol speelt. Pickx zet de exploten van de regisseur in Tom Hanks op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Hanks is een vaste waarde in Hollywood sinds de jaren tachtig, toen hij speelde in films als ‘Splash!’, ‘Big’ en ‘The ‘Burbs’. In de jaren 90 begon Hanks prijzen te winnen met zijn acteerwerk. Zo won hij twee jaar op rij het beeldje van Beste Acteur bij de Oscars, voor zijn hoofdrollen in de filmklassieker ‘Forrest Gump’ en ‘Philadelphia’.

Hanks was de afgelopen maanden op promotour voor zijn debuutroman, getiteld ‘The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece’. “Niemand weet hoe een film wordt gemaakt – al denkt iedereen van wel”, zei hij in een gesprek met het Amerikaanse magazine People.

De acteur en producent voegde daaraan toe: “Ik heb een heleboel films gemaakt – en vier daarvan zijn behoorlijk goed, denk ik – en ik ben nog steeds verbaasd over hoe films tot stand komen. Van een flikkering van een idee tot het flikkerende beeld op het scherm: het hele proces is een wonder.”

Zeven keer in regiestoel

Door Hanks’ opmerking breken fans zich nu het hoofd over de vraag naar welke vier films hun idool verwijst. Tot nu toe zat Hanks zeven keer in de regiestoel: voor een aflevering van ‘Tales from the Crypt’ (1992), een aflevering van ‘A League of Their Own’ (1993), een episode van ‘Fallen Angels’ (1993), voor de komische dramafilm annex muziekfilm ‘That Thing You Do!’ (1996), een aflevering van de miniserie ‘From the Earth to the Moon’ in 1998, een aflevering van de gelauwerde WOII-serie ‘Band of Brothers’ (2001) en uiteindelijk ‘Larry Crowne’ in 2011.

‘The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece’ verschijnt in mei 2023.

‘Larry Crowne’ is vanavond vanaf 20u25 te zien op Play5, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top