Dit is de indrukwekkende cast van ‘Glass Onion’, de sequel van ‘Knives Out’

Films | Regisseur en scenarist Rian Johnson is na het succes van zijn moordmysteriefilm ‘Knives Out’ in 2019 terug met ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ in de cinema en op Netflix. Ter gelegenheid van de release van de nieuwe whodunit werpt Pickx een blik op de veel grote namen in de cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Glass Onion’ krijgt nu een beperkte release in de cinema en zal over een maand ook beschikbaar zijn op streamingdienst Netflix. Daniel Craig (‘Casino Royale’) keert terug als de meesterdetective Benoit Blanc, die deze keer een moordzaak op een Grieks privé-eiland moet oplossen. De eigenaar van het eiland is Miles Baron, een miljardair, risicovol ondernemer en een zelfverklaard genie. Een overzicht van de verdachten.

Maar eerst: dit is wat je moet weten over Benoit Blanc, de detective die terugkeert na ‘Knives Out’. Niets ontsnapt hem. Hij heeft een geheel eigen techniek en stijl. Hij valt op mannen, maar we leerden in ‘Knives Out’ nog niet wie zijn partner is.

In de rol van de excentrieke miljardair Miles Baron zien we de altijd uitstekende Edward Norton (‘Fight Club’). Hij heeft zijn vrienden uitgenodigd naar het eiland voor een weekend van luxe en plezier. Hij doet zich voor als een progressieve filantroop, maar eigenlijk is hij alleen uit op macht en geld. En als hij je doet denken aan een zekere ondernemer en eigenaar van een ruimtereisbedrijf, is dat geen toeval.

Dan zijn er nog de genodigden op het paradijselijke eiland van de miljardair. Rian Johnson zat duidelijk niet om een dollar meer of minder verlegen, want hij huurde enkele grote – en dure – namen in. Zangeres en actrice Janelle Monáe (‘Moonlight’) speelt de rol van Andi Brand, de gewezen zakenpartner van Miles. Kathryn Hahn (‘The Visit’) kruipt dan weer in de huid van Claire Debella, een gouverneur uit Connecticut die hoopt op een zitje in de senaat. Leslie Odom Jr. (‘One Night in Miami…’) is Lionel Toussaint, een van de meest getalenteerde wetenschappers die werkt voor Miles en die ondanks alle gebeurtenissen verder blijft werken aan een nieuwe energiebron.

Kate Hudson (‘Almost Famous’) speelt de rol van Birdie Jay, een gewezen topmodel dat een controversieel figuur is geworden nadat haar kledinglijn in een sweatshop gemaakt bleek te zijn – iets waarvoor Miles haar als zondebok liet opdraven – en nadat ze enkele racistische tweets de wereld in stuurde. Dave Bautista (‘Guardians of the Galaxy’) zien we in de rol van Duke Cody, een influencer die een succesvol kanaal runt op de streamingsite Twitch. Dan zijn er nog Ethan Hawke (‘Boyhood’), die kort zijn opwachting maakt als een assistent van Miles, Hugh Grant (‘About a Boy’) die een cameo heeft en Joseph Gordon-Levitt (‘Snowden’) die de stem is van de sprekende klok van Miles.

Ontdek ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ vanaf 23 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top