Animatie, actie en biografie: 'Filmklap' over de films die uit de VOD-catalogus verdwijnen

Films | Elke week dissecteert Sverre Denis enkele topfilms in ‘Filmklap’ op Pickx Live, en deze week heeft hij het naar goede gewoonte ook over enkele titels die binnenkort uit de VOD-catalogus van Proximus verdwijnen. Haast je om deze films te zien voor ze niet meer beschikbaar zijn!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Bad Guys

In de sprookjes is de grote boze wolf altijd de slechterik, en ook de haai, de slang, de spin en de piranha hebben geen al te beste reputatie. In de wereld van ‘The Bad Guys’, waar antropomorfe dieren en mensen naast elkaar leven, gaan ze helemaal mee in dat imago. Ze zakkenrollen, liegen en stelen, tot de wolf per ongeluk een goede daad stelt. En wat blijkt? Goed zijn is helemaal zo slecht nog niet! Dus de criminele bende probeert haar leven en reputatie om te gooien.

De DreamWorks-animatiefilm ‘The Bad Guys’, die losjes gebaseerd is op een jeugdboekenreeks, mikt met gevatte humor zowel op jongere als op oudere kijkers. De animatiestijl is geïnspireerd door de succesfilm ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ en voor de look werd de mosterd gehaald bij stilistische films als ‘Ocean’s Eleven’ – waarnaar meerdere knipogen te bemerken zijn. De film werd onthaald met lovende kritieken en deed het lang niet slecht aan de kassa’s. Niet vreemd dus dat er al gesproken wordt over een mogelijk vervolg!

‘The Bad Guys’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Ambulance

Regisseur Michael Bay is niet meteen bekend voor ingetogen of kunstzinnige films, dus ook zijn ‘Ambulance’, nochtans een kleinschaliger en persoonlijker verhaal dan pakweg zijn ‘Transformers’-franchise, is in de eerste plaats een spectaculaire actiefilm. Veteraan Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) roept de hulp in van zijn adoptiebroer Danny (Jake Gyllenhaal). Hij heeft geld nodig voor de kankerbehandeling van zijn vrouw. Danny is een ervaren crimineel en stelt voor om een bank te overvallen. Will stemt met tegenzin toe, maar niets loopt volgens plan. Na de mislukte overval vluchten Will en Danny in een ambulance, met daarin een verpleger en de gewonde politieagent die de hele overval deed mislukken.

‘Ambulance’ is een Amerikaanse remake van een Deense film uit 2005, maar Michael Bay gaf aan dat hij nooit het scenario las van die film, zodat hij er makkelijker zijn eigen draai aan kon geven. Bay zag de film als een ideaal kleinschalig en claustrofobisch project om tijdens de pandemie weer aan de slag te gaan. Oordeel vooral zelf of die adjectieven terecht zijn.

‘Ambulance’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Father Stu

In 2022 was Mark Wahlberg te zien in de blockbusterproductie ‘Uncharted’, maar ook in ‘Father Stu’, een film met een budget dat 30 keer kleiner was. De film werd wat overschaduwd door zijn andere release, maar dat betekent niet dat dit biografische drama over Stuart Long niet ook een plekje in de spotlights verdient.

Stuart Long, vertolkt door Wahlberg, was een amateurbokser met een grote mond die graag een glaasje dronk, maar hij had ook grote dromen. Hij verhuisde naar Hollywood in de hoop een job te vinden in de entertainmentindustrie, maar een visioen na een ongeval met zijn motorfiets deed hem zijn leven omgooien. Hij liet zich dopen om bij zijn katholieke vriendin te kunnen blijven, maar voelde nadat hij de maagd Maria had gezien een sterke roeping tot het priesterschap. Terwijl hij vocht voor zijn erkenning als priester, werd hij ook nog eens gediagnosticeerd met een zeldzame spierziekte. Maar dat hield zijn roeping niet tegen.

‘Father Stu’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top