'Saartje' ontvangt dansvloerfanaten Wesley Sonck en Sabine Hagedoren

Films | Een ex-Rode Duivel en huidig tv-persoonlijkheid en een rasechte weervrouw, dat zijn de gasten in de nieuwe aflevering van de talkshow ‘Saartje’ op Pickx+. Wesley Sonck en Sabine Hagedoren nemen plaats op de sofa naast Saartje Vandendriessche voor een ongedwongen gesprek dat elke richting uit kan gaan. Wekelijks blikken we vooruit op de gasten, hun gelijkenissen en verschillen en de beste anekdote van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sabine Hagedoren presenteerde haar eerste weerbericht in 1993 en is vandaag nog steeds dé weervrouw van de VRT. Volgend jaar gaat haar collega sinds jaar en dag Frank Deboosere met pensioen, dus vanaf dan is ze zelfs ervaren rot van de weerberichtredactie. De zoektocht naar vervanging is al ingezet. Wie zich geroepen voelt, mag zich al aanmelden, laat ze weten. De beste kwaliteit van een weerman/weervrouw is overigens niet de kunst om goed te kunnen presenteren, maar wel een wetenschappelijke achtergrond en, zoals Sabine aantoont, een onuitputtelijke interesse in het weer. “Dagelijks is het weer een ander verhaal”, zegt ze.

Ze wordt in de studio van ‘Saartje’ vergezeld door Wesley Sonck, 55 keer Rode Duivel, winnaar van de Gouden Schoen, huidig bondscoach bij de Rode Duivels U19 en commentator bij programma’s als ‘De Container Cup’. In die laatste rol werkt hij samen met Pedro Elias, een duo waarvan Wesley nooit had gedacht dat het zou werken. Maar, zo blijkt uit het gesprek in ‘Saartje’, het belangrijkste in zijn leven blijkt toch zijn gezin te zijn. Hij zou bijvoorbeeld nooit een professionele ploeg willen trainen, want dan zou hij zijn kinderen niet meer kunnen zien opgroeien. En die liefde voor de kroost is meteen een eerste gelijkenis die Saartje Vandendriessche verkent terwijl ze de trefwoorden “moven”, “feestvreugde” en “bijters” bespreken.

Liever dansen dan zagen

Wie had gedacht dat Sabine Hagedoren helemaal los zou kunnen gaan op een dansvloer? Wesley in elk geval niet, en hij steekt zijn verbazing overigens niet onder stoelen of banken. Hij staat ook liever op de dansvloer “met de vrouwen, want de mannen zitten aan de toog te zagen over voetbal.” Beiden dansen ze, ook als ze honderd procent nuchter zijn, alsof ze een stuk in hun kraag hebben, als je hun omgeving mag geloven. Beiden bijten ze zich ook graag vast in iets en hopen ze dat hun kinderen hetzelfde doen. Wat dat is, maakt niet uit, zolang ze het maar graag doen.

Als voetballer heeft Wesley ongetwijfeld al wat kritiek en “tips” gekregen van de man in de straat, maar ook Sabine krijgt af en toe eens wat over haar heen. Het lijkt haar niet meteen te deren, maar de aard van de kritiek vinden we best wel grappig. “Zegt een man me dat hij van zijn vrouw niet mocht gaan vissen omdat het zou regenen volgens het weerbericht, maar dan heeft hij de hele dag geen bui gezien. Dan zeg ik: wees blij dat het mooi weer was!” Als weervrouw kijkt de natie met vertrouwen naar je, dus als je er eens naast zit – zelfs als dat eigenlijk positief is – mag je je aan opmerkingen verwachten. Nog iemand zin om te solliciteren?

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 24 november op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top