Wat we al weten over het langverwachte Avatar-vervolg ‘The Way of the Water’

Films |

Het langverwachte tweede deel van de kaskraker ‘Avatar’ komt op 14 december in de bioscoop. In afwachting van de langverwachte release heeft Pickx alle beschikbare informatie over het vervolg voor jou verzameld. Welke acteurs komen terug? Welke nieuwe avonturen brengt het scenario, na het einde van de eerste film? Hier is alles wat we tot nu toe weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2009 maakte het grote publiek kennis met ‘Avatar’, het passieproject van James Cameron. De regisseur zou bewust jarenlang hebben gewacht om de film te maken en uit te brengen, om zo gebruik te kunnen maken van de meest geavanceerde special effects. Die spitstechnologie was geen overbodige luxe om een verhaal te verfilmen dat zich afspeelt in het jaar 2154 op de planeet Pandora, bevolkt door de Na’vis.

Dit eerste opus was een echte eye-catcher, met zijn bijzonder geslaagde blauwe aliens en de indrukwekkende flora die als achtergrond dient. Ook het scenario, met zijn nadrukkelijke kritiek op kolonialisme en diefstal van natuurlijke rijkdommen, sloeg de spijker op de kop. We zagen Jake Sully, een verlamd lid van de marine, permanent transformeren in een Na’vi om bij zijn geliefde Neytiri te kunnen zijn. Het koppel slaagde erin de aanvallen van aardbewoners af te slaan en Pandora te beschermen.

Casting: oud en nieuw

‘Avatar: The Way of the Water’ brengt een voortzetting van deze rijke verhaallijn. Jake en Neytiri zijn ouders geworden en gedijen goed in hun natuurlijke omgeving, in harmonie met de natuur van Pandora. Maar de rijkdommen van de planeet worden opnieuw bedreigd, waardoor de Na’vis hun toevlucht moeten zoeken in het water. Ze zullen moeten leren samenleven met een andere clan, de Metkayina.

Zo vinden we opnieuw de fundamenten terug  van de plot die ons de eerste keer al zo verleidde: indrukwekkende beelden van een buitenaards mooie natuur, een scenario dat een geëngageerde boodschap uitdraagt, evenals de special effects die opnieuw de blauwe aliens tot leven wekken. Maar dat is niet alles: veel van de acteurs uit de eerste film maken ook een comeback.

We kunnen natuurlijk Sam Worthington noemen, die Jake speelt, maar ook Zoe Saldana, die opnieuw in de huid van Neytiri kruipt. Ze worden omringd door Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, of Sigourney Weaver. Verder voegen zich ook enkele nieuwe (maar erg bekende) gezichten bij de cast: Kate Winslet, Michelle Yeoh, Edie Falco en Vin Diesel. Welke rollen zij precies op zich nemen, weten we nog niet.

Tot slot valt nog op te merken dat de film opnieuw behoorlijk lang wordt. De eerste ‘Avatar’ was met een speeduur van 2 uur en 42 minuten ook al niet bepaald kort, maar onlangs is aangekondigd dat het vervolg niet minder dan 3 uur lang zou worden.

Lees ook :

‘Avatar'-vervolg op komst: vijf weetjes over de recordbrekende kaskraker

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top