Dertig jaar na het succes van ‘The Bodyguard’ is er een remake in de maak

Films | Dag op dag dertig jaar geleden ging ‘The Bodyguard’ in première in de Verenigde Staten. Anno 2022 is er een remake van de cultfilm in de maak. Pickx zet alle info op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1992 maakte Whitney Houston haar debuut op het witte doek in ‘The Bodyguard’, naast Kevin Costner. De acteur gaf gestalte aan Frank Farmer, de lijfwacht van zangeres Rachel Marron (gespeeld door Houston) die de internationale diva moet beschermen tegen een gestoorde fan. Het duo heeft aanvankelijk een moeilijke band maar hun relatie neemt een opvallende wending, met tal van dramatische gevolgen van dien.

De film was een groot succes en de titelsong ‘I Will Always Love You’, een cover van Dolly Parton, wordt haar grootste hit ooit. De onsterfelijke hit is zelfs de bestverkopende single van een vrouwelijke artiest in de muziekgeschiedenis. Van de soundtrack van ‘The Bodyguard’ zijn ook meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht sinds de film uitkwam. Na ‘The Bodyguard’ had Houston de smaak van het acteren te pakken en speelde ze nog mee in ‘Waiting to Exhale’, ‘The Preacher’s Wife’ en ‘Sparkle’.

Geen sequel, wel een remake

Even zag het ernaar uit dat de romantische actiethriller in de jaren 90 een vervolg zou krijgen: Costner, die ook als producent voor het origineel werkte, had niemand minder dan prinses Diana overtuigd om zijn tegenspeler te worden in de sequel. Een paar dagen voor haar tragische dood in 1997 was het script klaar.

25 jaar later acht Warner Bros. De tijd rijp voor een herwerking van origineel. De filmstudio huurde toneelschrijver Matthew López in om een remake te schrijven. López won vorig jaar met ‘The Inheritance’ de Tony Award voor Beste Toneelstuk en zal ook de verfilming van de LGBTQ+-roman ‘Red, White & Royal Blue’ in goede banen leiden.

Wat weten we over de plot? In plaats van een gevestigde superster als Rachel Marron centraal te stellen, vertelt López aan Variety dat de remake een jonge hitsensatie zal volgen terwijl haar wereld verandert door plotselinge roem. Wellicht moet ze een beveiligingsteam – of tenminste een bodyguard – inhuren om haar te beschermen.

Veel vraagtekens

De cast van de remake is nog niet bekend – al vallen in de wandelgangen van Hollywood wel de namen van Cardi B en Channing Tatum – maar López verklapte wel al één en ander over de personages aan Variety: “Toen Warner Bros. me benaderde over het idee zei ik al snel dat ik het zou doen, op voorwaarde dat de hoofdrolspeelster een latina zou zijn. Daar gingen ze mee akkoord.”

Ondanks de eis van López voor een latina in de hoofdrol wordt er in Hollywood al druk gespeculeerd over de terugkeer van Bradley Cooper en Lady Gaga na het succes van ‘A Star Is Born’. Worden ook genoemd als kanshebbers: Chris Hemsworth en Tessa Thompson, het duo van de ‘Thor’-franchise.

Wie alvast niet te zien zal zijn in de remake is Rihanna: “Ik wil een personage spelen. Mijn hele leven speel ik Rihanna, zangeres zijn zal voor mij geen opgave zijn. Ik hou van uitdagingen en acteren is een rol spelen, in de schoenen van iemand anders kunnen stappen, dat is de opwinding”, vertelde de superster in 2020.

Wanneer de remake van ‘The Bodyguard’ precies zal verschijnen is nog een groot vraagteken.

‘I Wanna Dance With Somebody’ is vanaf maart 2023 beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top