Senn, Mauro en Viktor zijn Charlie Bucket in ‘Charlie and the Chocolate Factory’: “Dit is onze droom!”

Muziek | ‘Charlie and the Chocolate Factory’, het nieuwste musicalspectakel van Deep Bridge, is nu te zien in Antwerpen, en komt nadien naar zalen in Gent en Hasselt. Na een lange zoektocht zijn drie jonge toptalenten uitgekozen om afwisselend de hoofdrol van Charlie Bucket op zich te nemen: Senn Dauwe (14), Mauro Degroote (12) en Viktor Kryeziu (9). Pickx interviewde de drie jonge acteurs. “Mijn mama dacht dat ik er na de eerste ronde uit zou liggen!”

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dag Senn, Mauro en Viktor. Jullie zijn de drie Charlies op het podium, maar lijken jullie in het echt ook een beetje op hem?

Mauro: “Ik denk het wel. We zorgen alle drie heel hard voor onze familie. En net als Charlie gaan we onze dromen achterna!”

Senn: “Ze zouden ons ook niet gekozen hebben als ze geen Charlie in ons zagen, dus ja, we hebben zeker iets van hem weg.”

Hebben jullie net als Charlie een grote droom? Om ooit een snoepfabriek te hebben misschien?

Senn: “Mijn grote droom is om musicals als deze te kunnen blijven doen.”

Mauro: “Ik wil al sinds ik heel klein ben beroemd worden als acteur, bijvoorbeeld in musicals als deze.”

Senn, jij hebt al eens in een musical gespeeld?

Senn: “Ja, ik heb meegespeeld in de nieuwste Ketnetmusical. Daarin was ik Otto, de bewoner van een van de steden in het verhaal. Ik speel ook toneel in mijn gemeente en in dat gezelschap heb ik al eens de rol van Oliver Twist mogen spelen. Dat was ook een heel leuke ervaring. Nu is het de eerste keer dat ik een hoofdrol zal spelen op een groot podium.”

Viktor, jij bent de jongste. Maakt dat het extra spannend voor jou?

Viktor: “Ik denk het niet, eigenlijk. We zijn allemaal nog heel jong. Ik denk dat we het allemaal heel spannend vinden. Ik vind het in elk geval heel erg spannend!”

Wat heeft jullie doen kiezen om auditie te doen voor deze rol?

Senn: “Bij mij is dat via Dorian, de man van James Cooke, gebeurd. Hij was erbij toen ik in de productie van Ketnet speelde. Hij zei me dat ik dit supergoed zou doen. Eigenlijk was ik al te laat om me nog in te schrijven, maar ik heb toch nog mee kunnen doen. Gelukkig, anders was ik hier niet!”

Mauro: “Ik ben naar de opendeurdag geweest van de school waar mijn zus danst. We zagen dat er ook kinderen zongen en mijn mama vroeg aan de directrice of ik ook mee kon doen. Die stelde dan voor dat ik een musicalkamp kon doen in de paasvakantie. Daar hebben we ‘Pinocchio’ gespeeld en ik mocht de hoofdrol spelen. Tijdens die week nog heb ik me via dat kamp ingeschreven voor ‘Charlie and the Chocolate Factory’.”

Viktor: “Bij mij is het gebeurd via de mama van een vriendin uit mijn klas. Zij liet weten aan mijn mama dat er een nieuwe musical zou komen van ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Ik vond dat al een heel leuk verhaal, dus ik wilde eens meedoen voor de ervaring. Dat ik uiteindelijk een van de Charlies zou worden, had ik nooit verwacht. Mijn mama dacht dat ik er na de eerste ronde uit zou liggen (lacht).”

Stevige concurrentie

Hadden jullie al op een podium gezongen of toch vooral thuis onder de douche?

Mauro: “Vroeger keek ik heel veel naar Studio 100 en ik zong alle liedjes na. Ook toen ‘#LikeMe’ uitkwam zong ik mee. Maar dat ik zangtalent had, wist ik toen nog niet.”

Viktor: “Ik zing vooral thuis, maar ik had ook wel al op podiums gestaan, al had ik nog niet solo gezongen. Twee keer per jaar doe ik mee aan een kampje waarin we een musical spelen. Dan sta ik wel op een podium, maar niet in een hoofdrol. Ik vind dat in elk geval heel leuk.”

Senn: “Ik zong net als Mauro altijd mee met de televisie. Zodra mijn ouders even gaan winkelen, zing ik altijd uit volle borst. Het is nooit stil in ons huis.”

Hadden jullie ooit gedacht dat jullie de hoofdrol zouden krijgen?

Senn: “Nee, helemaal niet. Het was echt een verrassing. Ik werd ook als laatste afgeroepen. Ik was een van de grootsten in de groep, dus ik dacht dat ze zeker iemand zouden kiezen die ongeveer even groot was als de andere twee. Maar dan bleken ze toch voor mij te kiezen. Het was een heel aangename verrassing.”

Mauro: “De concurrentie was ook supergoed.”

Viktor: “Inderdaad, iedereen kon het worden!”

Waren de audities heel spannend?

Mauro: “Net voor de laatste ronde, het optreden ‘Meet the Charlies’, moesten we nog iets spelen voor de jury. Dat was het engste van allemaal. Ik denk dat ze daar al goed wisten voor wie ze zouden kiezen.”

Nu zijn de repetities volop bezig. Zijn jullie er elke avond mee bezig?

Viktor: “Ik neem mijn tekst altijd mee naar school om die daar vanbuiten te leren als ik even niets te doen heb.”

Senn: “Ik studeer mijn tekst soms in tussen mijn huiswerk in. Als ik het even beu ben om voor school te werken, dan kan ik even iets doen dat ik leuker vind: de teksten en de liedjes leren.”

Mauro: “Ik maak altijd eerst mijn huiswerk en dan leer ik mijn tekst. Soms is het heel druk en kan ik niet veel meer oefenen, maar ondertussen zit de tekst al goed in mijn hoofd.”

Wat is het leukste aan de repetities?

Viktor: “Er spelen zoveel bekende en goede acteurs mee. Het is een hele eer om samen met hen een musical te kunnen maken. Om hen in het echt te zien elke keer als we hier komen, is altijd heel leuk.”

Mauro: “Tijdens de audities waren Floris Devooght en Stany Crets nog degenen die moesten beslissen of we erbij zouden zijn, maar nu zitten we naast hen alsof het niets is! Dat maakt het ook heel spannend.”

Senn: “Wat ook leuk is, is dat er sinds de laatste repetitiedag al heel wat stukken van het decor staan. Zo komen we echt in een andere wereld terecht. Dan beseffen we helemaal: wij zijn Charlie.”

Benieuwd naar de zoektocht naar onze Charlies? Bekijk 'Getekend, Charlie Bucket' nog op 8 en 15 december op Pickx+ of elk weekend op Pickx Live. Je kan de afleveringen ook terugvinden in de Pickx Mix catalogus. 

De voorstelling ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is sinds 10 december te zien in de zalen. Tickets en info vind je hier!

Win tickets voor de spectaculaire musical 'Charlie and the Chocolate Factory' dankzij Pickx Wonderland! Bezoek de site op 26 december om deel te nemen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top