Belgische rockband Black Mirrors brengt nieuw album uit: 'Tomorrow Will Be Without Us'

Muziek | België zit vol muzikale goudklompjes in alle genres. Ook rockfans blijven in ons land niet op hun honger zitten met de band 'Black Mirrors'. Op 4 november brachten zij hun gloednieuwe album uit. Pickx vertelt je alles over de nieuwe tracks op het album 'Tomorrow Will Be Without Us'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier jaar na hun debuutalbum 'Look into the Black Mirror' is de Brusselse band 'Black Mirrors' terug met een nieuwe plaat, 'Tomorrow Will Be Without Us'. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de Belgische indierock gelukkige dagen tegemoet gaat!

Marcella Di Troia, Pierre Lateur, Yannick Carpentier en Pierre Guillaume halen hun invloeden uit zowel garagerock uit de jaren 90 als death metal. Dit alles speelt zich af tegen een achtergrond van een universum dat ze zelf creërden, vol van esoterie, magie en sjamanisme. 'Black Mirrors' heeft met hun muziek heel wat voor ons in petto.

Kritiek op de consumptiemaatschappij

De bandleden zeggen dat ze zich voor dit nieuwe album hebben laten inspireren door de groten der aarde, zoals Nirvana, Queens Of The Stone Age en Radiohead. De single 'Hateful Hate, I'll Kill You' zet de toon voor de hele plaat, want die is als eerste geschreven. Het is bedoeld als een "schreeuw tegen de bittere wereld waarin we leven", een echte kritiek op de consumptiemaatschappij en welke invloed ze heeft op onze planeet.

Het openingsnummer 'Snake Oil' neemt ons meteen mee met een grungy gitaarriff, voordat de hypnotiserende stem van Marcella Di Troia het overneemt. Dezelfde muzikale kracht weerklinkt op 'Lost In Desert', maar ook op het titelnummer, 'Tomorrow Will Be Without Us', waar de zangeres al haar vocale kracht tentoonspreidt.

Ook op 'Tears To Share' draagt de zangeres het hele nummer, terwijl Pierre Lateur op 'Say It Again' zich helemaal laat gaan op zijn gitaar. 'Through The Eyes Of A Giant' is ook een vermelding waard, want je kan niet anders dan meezingen met dit nummer. Kortom: 'Tomorrow Will Be Without Us' is een echte tijdscapsule van nostalgie en muzikale kracht voor fans van punk, grunge en rock van de jaren 90 waar je maar geen genoeg van kunt krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top