'1899': Wat je moet weten over deze nieuwe serie van de makers van 'Dark'

Films | Op 17 november brengt Netflix een nieuwe serie uit: '1899'. Deze mix van horror, mysterie én thriller wordt gemaakt door dezelfde mensen die 'Dark' naar het streamingplatform brachten. Ga mee op reis met een groep migranten die vanuit Londen naar New York vertrekt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'1899' neemt je, zoals de titel al doet vermoeden, mee op een reis door de tijd. Maar ook over de oceaan! Stap aan bord van een oud schip dat Londen en New York met elkaar verbindt. De passagiers beginnen aan een waanzinnige overtocht, vastbesloten om een nieuw leven voor zichzelf te creëren aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

Maar, net als de noodlottige Titanic, verloopt de overtocht niet zoals gepland. Hun dromen over een nieuw leven veranderen na een vreemde ontdekking al snel in nachtmerries... Ze stuiten op een schip dat al maanden het Noorden kwijt lijkt te zijn en dat voorspelt niet veel goeds.Voor sommigen is dit scenario rechtstreeks geïnspireerd op de mysteries van de Bermudadriehoek. Volgens deze stadslegende verdwijnen boten op mysterieuze wijze in dit gebied bij Midden-Amerika. Hoewel de makers die speculaties niet hebben bevestigd, geven ze wel een idee van de intensiteit van het verhaal dat ons te wachten staat.

Er zijn ook verwijzingen naar actuele gebeurtenissen in '1899'. De migratiecrisis vormt het decor van de plot, waarbij veel mensen een gevaarlijke en onzekere reis ondernemen. Deze situatie is zeker van invloed geweest op het verhaal en de keuze van de personages, die verschillende nationaliteiten en sociale achtergronden hebben. 

Internationale casting

Dit streven naar integratie van verschillende nationaliteiten komt tot uiting in de pan-Europese cast. In tegenstelling tot 'Dark', dat uitsluitend in het Duits was, zal '1899' meertalig zijn. Elke acteur speelt in zijn of haar moedertaal, zoals in de serie 'Heroes'. Ook het technische team komt uit heel Europa. 

De enige acteur van 'Dark' die je hier terugziet is Andreas Pietschmann. Aan zijn zijde staan Mathilde Ollivier ('Overlord'), Yann Gael ('Plan coeur'), Emily Beecham ('Into the Badlands'), Aneurin Barnard ('The Goldfinch'), Miguel Bernardeau ('Elite'), Maciej Musial ('The Witcher'), Anton Lesser ('Game Of Thrones'), Lucas Lynggaard Tønnesen ('The Rain'), Rosalie Craig ('London Road'), Clara Rosager ('The Rain'), Maria Erwolter ('The Ritual'). 

Van de makers van 'Dark'

Achter '1899' staat het echtpaar Baran bo Odar en Jantje Friese. Je kent deze Duitse regisseurs ongetwijfeld: zij zijn ook het brein achter de succesvolle serie 'Dark'. De bovennatuurlijke misdaadthriller speelt zich af in een dorpje in Duitsland en volgt vier families die allemaal op een vreemde manier met elkaar verbonden zijn. 

De scenaristen blijven in een wereld vor mysterie, maar beloven wel meer actie in '1899'. De scènes aan boord van dit historische schip zullen zeker indruk maken op de kijker. Vooral omdat bij het filmen een nieuwe door Netflix ontwikkelde technologie werd gebruikt, genaamd 'Volume'. De acteurs konden acteren voor gigantische schermen die de actie projecteerden, wat de serie nog realistischer maakt.

Ontdek ‘1899’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top