Enkele verrassende weetjes over de Netflix-serie 'Dead to Me'...

Series | Het derde seizoen van 'Dead to Me' is nu beschikbaar op Netflix. Het is meteen het laatste seizoen van deze serie, met Christina Applegate en Linda Cardellini in de hoofdrollen. Het vorige seizoen over de avonturen van Judy en Jen, een wankel paar vriendinnen met veel geheimen en leugens, dateert inmiddels al van twee jaar geleden. Pickx maakt van de gelegenheid gebruikt om alles voor je even op te frissen en om enkele leuke weetjes over deze zwarte komedie te onthullen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Losjes gebaseerd op Liz Feldmans eigen ervaringen

Bedenkster Liz Feldman putte voor de dramaserie niet uit het echte leven, maar wel uit haar eigen ervaringen. In 'Glamour' schrijft ze dat "het verhaal, hoewel niet autobiografisch, diep persoonlijk is. De feiten zijn verzonnen. De gevoelens zijn echt”.

In het tijdschrift 'The Wrap' onthult de producente en bedenkster van de reeks dat ze op het moment dat haar werd gevraagd of ze een idee had voor een scenario over twee vrouwen, ze net door een moeilijke fase in haar leven ging en dat ze dat vervolgens artistiek ging uitbuiten. "Ik was net 40 geworden en mijn neef stierf op een zeer onverwachte en trieste manier. Hij was niet veel ouder dan ik. Op dat moment was ik in mijn 5e of 6e jaar dat ik probeerde zwanger te worden en ik nam vruchtbaarheidshormonen. Ik was in rouw en had veel verdriet."

Improvisaties

Dankzij de natuurlijke chemie tussen actrices Christina Applegate en Linda Cardellini bleven de camera's rollen na hun scènes. Liz Feldman had al snel door dat de twee actrices gemaakt waren om de twee vrouwelijke hoofdpersonages te spelen, dus gaf ze hen veel vrijheid om te improviseren. Sommige reacties zijn bijgevolg volledig geïmproviseerd door de twee actrices, die ze spontaan deden zonder enige moeite omdat ze het verhaal als een echt moment beleefden.

Linda Cardellini wees hierop in een discussie tussen haar en Christina Applegate op Netflix na de uitzending van het tweede seizoen. "Als we improviseren... is het gewoon zo leuk, en Liz (Feldman, de bedenker, red.) laat ons zo vrij. Ik heb nog nooit de kans gehad om met een andere vrouw te improviseren."

Jens mastectomie is een déjà vu

In het eerste seizoen worden de twee vrouwen geconfronteerd met veel problemen. Om te laten zien hoe gebroken Jen is door het leven, had Christina Applegate voorgesteld een andere fundamentele reden in te voegen voor haar melancholie. Zij stelde een traumatische gebeurtenis voor die zij zelf al had meegemaakt en die veel vrouwen treft: een borstamputatie. De actrice onderging de operatie in 2008 toen ze te horen kreeg dat ze drager was van het BRCA1-gen, dat tot borstkanker kan leiden. Ze erfde de ziekte van haar moeder, die het gelukkig overleefde. Aangezien dit onderwerp haar na aan het hart lag, was ‘Dead to Me’ een gelegenheid voor de actrice om het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Will Ferrell: uitvoerend producent

Samen met Christina Applegate zijn ook Will Ferrell en Adam McKay de uitvoerende producenten van de serie. De drie werkten eerder samen aan de komedie 'Anchorman: The Legend of Ron Burgundy' (2004).  Volgens sommigen is er zelfs een scène die terugkomt in de twee producties, namelijk die over het gebruik van mahoniehout voor meubels.

Ontdek ’Dead on Me S3’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top