Fortnite: Kami en Setty winnen FNCS Invitational

Nieuws | De stad Raleigh, USA, was dit weekend gastheer van het FNCS Invitational voor duo's, de eerste grote wedstrijd sinds de Worlds van 2019. De Poolse spelers van Become Legend, Kami en Setty, wonnen het toernooi met 368 punten. De twee spelers mogen het prijzengeld van 200 000 dollar delen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De verwachtingen waren hooggespannen voor de FNCS Invitational in november. Na de eerste editie van de World Cup op Fortnite, een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de esport, compliceerde de pandemie de zaken. Daardoor vonden er lang geen live-evenementen meer plaats.

Afgelopen weekend kwamen de vijftig beste duo’s ter wereld bijeen om het eindelijk uit te vechten in een LAN. En de besten van dit evenement waren de Polen Kami en Setty. Ze wonnen het toernooi met 368 punten en namen 200 000 dollar mee naar huis.

Fans konden uitkijken naar de optredens van bekende namen uit de scene. Th0masHD, Setty, TaySon, Andillex en MrSavage uit Europa, bijvoorbeeld. Qua Noord-Amerikanen konden we genieten van de skills van EpikWhale, Cold, Clix of Bugha, winnaar van de solo World Cup.

De competitie duurde twee dagen lang, met in totaal 12 wedstrijden. Elke kill was 2 punten waard. Een overwinning leverde 32 punten op, de tweede plaats 29, de derde plaats 28, enzovoort. Het duo op de 35e plaats eindigde met slechts 4 punten.

De besten waren de spelers van Become Legends, de Polen Kami en Setty. Ze zorgden voor een uitzonderlijke finale en wonnen met 368 punten. 

Het Poolse duo was uiterst consistent met vier top 1’s. Dat had op zich een gemakkelijke overwinning kunnen zijn. Maar een ander Europees duo, Veno uit Engeland en Queasy uit Servië, was echter niet uit te sluiten.

De twee spelers, die slechts 20 punten achter de leiders eindigden, probeerden in het laatste duel de uiteindelijke winnaars op te jagen. Een waanzinnige confrontatie waarbij Kami uiteindelijk als laatste speler overeind bleef. 

Met de uitschakeling van hun belangrijkste rivalen was het duo verzekerd van de eindoverwinning, ongeacht hun plaatsing in dit spel. 

© @FNCompetitive

De eerste Franstalige was de Fransman BadSniper, die samen met zijn Zwitserse collega Noahreyli op de 7e plaats eindigde. Een geweldige wedstrijd in een zaal dat uit zijn dak ging. 

Epic Games maakte van de gelegenheid gebruik om het einde van chapter 3 van het spel aan te kondigen. Dat einde staat gepland voor 3 december om 22u. Zal dat samenvallen met een nieuw seizoen? De komende weken zullen in ieder geval interessant zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top