Schrikbarende uitdagingen in nieuwe editie van ‘Fear Factor’ met Alex Agnew als presentator

Films | Vanaf dinsdag 15 november komt televisiezender Play4 terug met een nostalgisch programma. Het is van 2005 geleden dat deelnemers nog de schrik van hun leven opdeden in ‘Fear Factor’, en dus werd het tijd voor een nieuwe versie van de populaire reeks. Deze keer presenteert comedian Alex Agnew het spektakel, maar waarin verschilt de reeks nog met die van zeventien jaar geleden? Pickx zocht het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Even recapituleren. ‘Fear Factor’ is een televisieshow waarin deelnemers angst wordt aangejaagd. Aanvankelijk ging het programma van start in Amerika, waar Joe Rogan de presentatie op zich nam. Later werd ook in België een versie gemaakt met Walter Grootaers als presentator. In principe is het de bedoeling dat verschillende teams het tegen elkaar opnemen in de strijd om een bepaalde prijs. Die prijs kunnen ze winnen aan de hand van stunts die ze zo goed én zo snel mogelijk moeten uitvoeren. Het duo dat laatst eindigt bij een bepaalde stunt, valt af. 

Veelal gaat het enerzijds om fysieke uitdagingen. Anderzijds zit er ook elke aflevering een mentale stunt in het programma. Daarbij moeten vaak angstaanjagende uitdagingen afgewerkt worden. Zo moeten deelnemers bijvoorbeeld vieze dingen opeten, met bijzondere dieren in contact komen of erg smerige stunts uithalen. Hierbij worden de deelnemers getest op hun mentale bereidheid om angsten te doorstaan. Wie daar best in slaagt, gaat met de overwinning aan de haal.

Amerikaanse versie

Dat de programmamakers beroep doen op Alex Agnew voor de presentatie van ‘Fear Factor’, is helemaal niet zo bizar. Aangezien ook de Amerikaanse versie wordt gepresenteerd door een comedian die bovendien ook nog eens over een ferm machogehalte beschikt, is de keuze voor Agnew helemaal te verdedigen. 

Maar behalve de presentator, verschilt het programma in ons land wel sterk met de versie die in de Verenigde Staten werd uitgezonden. Zo vertelde Alex Agnew in Het Laatste Nieuws dat de uitdagingen in het Vlaamse programma sportiever zullen zijn. “De proeven zullen indrukwekkend en spectaculair zijn, dus het helpt zeker als de duo’s in vorm zijn”, liet de comedian optekenen.

Andere tijden

Bovendien wil het programma de deelnemers ook anders behandelen dan vroeger. Toen waren de proeven bij momenten dermate gevaarlijk, dat deelnemers soms werden vernederd en uitgelachen. Volgens Agnew zal dit in het programma helemaal niet het geval zijn. “Vernederend wordt het zeker niet. Het wordt geen veredelde studentendoop.”

De presentator geeft in een interview aan Het Nieuwsblad ook toe dat de tijden veranderd zijn. “Vandaag krijgt iemand al posttraumatische stress als hij op het internet een mening leest die niet strookt met die van hem. Uitlachtelevisie, dat kan niet meer”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Fear factor in 2022 blijft ver weg van het eten van wansmakelijke zaken, en gaat in de eerste plaats voor ongezien spektakel”, klinkt het bij de programmamakers. 

Bekijk ‘Alex Agnew’s Fear Factor’ op dinsdag 15 november om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top