SOS Piet is terug: wat deed Piet Huysentruyt sinds de laatste aflevering in 2013?

Films | Vanaf woensdag 16 november steekt kok Piet Huysentruyt terug de handen uit de mouwen om Vlamingen te helpen in de keuken. Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag maakte VTM een eenmalig seizoen van het populaire televisieprogramma. In ‘SOS Piet XL’ horen we de chef weldra terug in de huiskamer met "Wat hebben we vandaag geleerd?”. Pickx zocht uit waar de chef sinds zijn laatste aflevering in 2013 mee bezig is geweest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf deze week gaat Piet Huysentruyt terug op bezoek bij heel wat Vlamingen die iets willen bijleren in de keuken. Hij leert bekende en onbekende Vlamingen iets bij over koken zodat ze hun favoriet gerecht nog lekkerder kunnen klaarmaken. Bij de bekende Vlamingen zien we onder meer Andy Peelman, Nathalie Meskens en Pascal Braeckman terug. 

“Ik ben VTM enorm dankbaar voor deze nieuwe reeks”, klinkt het bij de chef-kok. “Het is een droom die uitkomt. Tijdens de opnames heb ik gemerkt dat het programma nog altijd leeft. Onderweg met mijn SOS Piet-auto claxonneerden andere chauffeurs naar mij en dat doet deugd.”

Restaurants

Hoewel Piet Huysentruyt tot 2013 heel vaak op televisie te zien was, combineerde hij dat lang met een eigen restaurant. Op het eind van de vorige eeuw had hij een restaurant in Wortegem-Petegem, maar daar kreeg hij in 2003 genoeg van. Hij besloot de rust op te zoeken en startte een nieuwe zaak in de Franse Ardèche. Met ‘Le Lutin Gourmand’ wilde hij een rustige, kleine Franse zaak met klasse openen, maar na drie jaar moest hij de deuren alweer sluiten. Heel veel Vlamingen vonden de weg naar zijn nieuw restaurant, en hij dreigde te moeten afwijken van zijn concept. 

Van 2006 tot 2013 lag de focus bij de West-Vlaamse chef meer op zijn televisiecarrière. Na de laatste aflevering van ‘SOS Piet’ en een overstap van VTM naar Vier, besloot hij terug te keren naar zijn oude liefde. Hij keerde terug naar zijn restaurant en verbouwde de zaak in de Ardèche. In juni 2013 kon het het vernieuwde restaurant de deuren openen onder de nieuwe naam ‘Likoké’. Dat verwijst naar de Afrikaanse bijnaam van zijn vader Walter, die lang een koffieplantage had in Congo.

Reis rond de wereld

Na zijn eerste jaren terug achter het fornuis vond Piet Huysentruyt het opnieuw tijd voor iets nieuws. Hij besloot trouw te blijven aan zijn concept van Likoké en nam zijn specialiteiten mee voor een reis rond de wereld. Met ‘Likoké on Tour’ trok hij voor televisiezender Njam met zijn hele keukenteam naar alle uithoeken van de wereld

Zo stopte hij onder meer een tijd in Franschhoek in Zuid-Afrika. Hij wilde er een eerbetoon brengen aan zijn vader en gaf er symbolisch de urne van zijn vader een plaats op het Afrikaanse continent. Daarnaast opende hij er met zijn team een tijdelijk restaurant. Daarbij gebruikte hij zijn ervaring om de lokale keuken een eigen twist te geven. Vooraleer hij naar Zuid-Afrika en zelfs Azië trok, hield hij ook halt in België. Je kon namelijk ook in Kortrijk genieten van zijn concept.

Snackmaster

In 2019 werd zijn Frans restaurant overgenomen door zoon Cyriel. Sindsdien helpt hij zijn zoon in de keuken en werkt hij aan nieuwe dingen. Een van die nieuwe dingen was een terugkeer naar de televisiewereld. Zo deed hij in 2020 mee aan het populaire programma Snackmasters. Hoewel hij resoluut voor winst ging, viel hij in de eerste ronde af tegen Ann-Sofie Breysen. Gelukkig kon hij rekenen op een beetje geluk en was zijn avontuur nog niet afgelopen. In de halve finale mocht hij terugkomen om Sofie Dumont te vervangen. Hij speelde tegen Marcello Ballardin en moest Napoleon-snoepjes namaken. Zijn receptuur bleek succesvol, want hij stootte meteen door naar de finale. Daarin moest hij drie verschillende creaties van Jules Destrooper maken. Hij kon de jury overtuigen en pakte de titel van ‘Snackmaster 2020’. 

Ondertussen is Huysentruyt, na een aantal jaren achter de schermen, terug helemaal in beeld. Naast ‘SOS Piet XL’ bracht hij ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag ook twee kookboeken uit. We zijn nu al benieuwd waar de sympathieke West-Vlaming de komende maanden nog mee uitkomt!

Bekijk ‘SOS Piet XL’ op woensdag 16 november om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top