5 anti-helden van het kleine scherm die we stiekem toch niet haten

Films | Hoewel we dol zijn op de helden van onze favoriete tv-programma's, zou het kleine scherm niet hetzelfde zijn zonder de personages die noch goed noch slecht zijn, maar zich eerder in de grijze zone begeven: de anti-helden. Ze slagen erin ons voor zich te winnen, ondanks hun meer dan twijfelachtige daden. Pickx heeft een lijst samengesteld van de personages die je maar al te graag haat. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dr House

Geen twijfel mogelijk, Gregory House is niet de dokter die je verwacht als je in het ziekenhuis aankomt met een mysterieus gezondheidsprobleem. Hij is niet vriendelijk tegen zijn patiënten, respecteert geen van de door het ziekenhuis opgelegde regels en doet er alles aan om zijn zin te krijgen. Maar ondanks zijn chagrijnigheid geneest Dr. House zijn patiënten altijd, zelfs van de meest raadselachtige kwalen. Zijn sympathie mag dan wel twijfelachtig zijn, maar zijn talenten als arts zijn onbetwistbaar. In de loop van de afleveringen legt de serie de menselijkheid van het personage bloot, goed verborgen achter zijn schild, waardoor hij innemend wordt.

Cersei Lannister

Het probleem met personages in het universum van 'Game of Thrones' is dat ze noch volledig goed, noch volledig slecht zijn. Maar als er één personage is dat meer verdeeldheid zaait dan enig ander, dan kan dat alleen koningin Cersei Lannister zijn. Ze is in staat tot de ergste beslissingen, verraad en schurkenstreken, maar desondanks blijft ze een moeder die bereid is alles op te offeren voor haar kinderen. Eens die kinderen haar alledrie worden ontnoemen, begrijp je makkelijk dat Cersei aast op wraak.

Walter White

Walter White is verre van een slechterik aan het begin van 'Breaking Bad'. In feite is hij het slachtoffer van vele beproevingen in het leven, te beginnen met de diagnose longkanker en geldproblemen. Het is om deze zeer eervolle redenen dat de scheikundeleraar besluit drugs te maken. Maar naarmate de seizoenen verstrijken, raakt hij zo verstrikt in de drugshandel dat hij dreigend en machtsbelust wordt. Zijn daden worden steeds twijfelachtiger, maar de kijker blijft hem steunen tot het einde.

Regina Mills

In sprookjes is de scheiding tussen goeden en slechten meer dan duidelijk en vaak de spil van het verhaal. Maar in 'Once Upon A Time' kunnen de rollen vervagen of zelfs omgedraaid worden. Dit is het geval voor Regina, die niemand minder is dan de Boze Koningin van de serie, zoals je haar kent uit je favoriete sprookjes. Zij is verantwoordelijk voor het ontstaan van Storybrooke, de fictieve stad waar alle sprookjesfiguren naartoe worden gestuurd om ze hun happy ending te ontnemen. Hoewel haar bedoelingen slecht lijken, wil ze eigenlijk alleen maar de liefde van haar zoon Henry ontvangen en haar eigen happy ending krijgen.

Tony Soprano

Tony Soprano, uit 'The Sopranos' is zonder twijfel dé anti-held van het kleine scherm. Deze maffiagodfather omringd door gangsters heeft niet veel in zijn mars: hij is nors, ontrouw en onbeschoft, maar ook gewelddadig en meedogenloos. Maar al snel ontdek je dat hij zijn vijanden even hard haat als dat hij van zijn familie en clan houdt. De kijker ziet dat achter zijn misdaden en zijn leven als maffioso in feite een verlangen zit om veilig te zijn na een moeilijke relatie met zijn ouders. Naarmate de serie vordert, gelooft hij alsmaar minder in zichzelf en dat heeft ervoor gezorgd dat het publiek toch oprecht van hem is gaan houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top