'Meet the Charlies' op Pickx+: wat maakt de ideale Charlie Bucket?

Films | Welke drie jonge acteurs staan in december van dit jaar op het podium als de bekende Charlie Bucket, het hoopvolle kind dat een bezoekje brengt aan de snoepfabriek van de excentrieke Willy Wonka? Dat is de hamvraag van de liveshow ‘Meet the Charlies’, die op 8 november wordt uitgezonden op Pickx+. Maar wat moet een ideale Charlie Bucket in huis hebben? Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 27 oktober kan je op Pickx+ al genieten van een blik achter de schermen bij de grootschalige musicalproductie van het bekende musicalhuis Deep Bridge in 'Getekend, Charlie Bucket'. Zij werken onverstoorbaar aan hun opvoering van ‘Charlie and the Chocolate Factory’, die dit najaar naar de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole in Gent en Trixxo Theater in Hasselt komt. De audities voor de jonge hoofdrolspelers (drie acteurs wisselen af om naast Willy Wonka van dienst Nordin De Moor te staan) startten al in april van dit jaar met meer dan 300 gegadigden, en kwamen tot een spectaculair einde op 22 oktober.

Toen ging de live voorstelling ‘Meet the Charlies’ door, de laatste auditieronde waarin beslist werd wie hoofdrolspeler wordt en wie in het kinderensemble zingt. Dat musicalspektakel vol klassiekers wordt op 8 november uitgezonden op Pickx+.

De jury, die bestond uit Stany Crets, Floris Devooght, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke, en de familiejury waarin Evy Gruyaert met haar gezin zetelde, moesten knopen doorhakken op basis van verschillende criteria.

Vele talenten

De laatste 20 kandidaten mochten naar The Charlie Academy, waar ze in een week klaargestoomd werden om de hoofdrol te spelen, maar daarvoor moesten ze al over een flinke dosis talent beschikken. Zo heeft de ideale Charlie uiteraard een goede zangstem – die overigens nog niet “gezakt” mag zijn. Zowel jongens als meisjes kwamen overigens in aanmerking om de rol te vertolken.

Charlie Bucket is onbaatzuchtig, bescheiden, geduldig en klaagt nooit, ook al groeit die op in een straatarm gezin waar er nooit genoeg eten of verwarming is. Belangrijk is dus dat de jonge acteur die het personage van Road Dahl vertolkt, die eigenschappen uitstraalt. Deep Bridge ging specifiek op zoek naar kindacteurs met een jonge en oprechte uitstraling.

Een musical is een spektakel van muziek, maar ook van acteer- en danswerk. Daarom is het belangrijk dat Charlie Bucket vlot over het podium beweegt. Tijdens de Charlie Academy werden de kinderen daarop getraind door geoefende musicalacteurs. Op ‘One Night Only’ traden ze op, waarna er nog tien hoopvolle acteurs overbleven. ‘Meet the Charlies’ was hun ultieme kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. Het is op de planken dat ze moeten presteren, dus een flinke dosis lef is een must!

Charlie Bucket is grootmoedig en zowel een goede verliezer als een goede winnaar. Achter de schermen van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ zijn er geen verliezers, iedereen die het lef heeft om deel te nemen is sowieso een winnaar. Na de laatste auditieronde werden overigens drie acteurs uitgekozen die afwisselend de hoofdrol spelen, maar ook de andere finalisten krijgen een rol in de musical. Ze zijn stuk voor stuk toptalenten.

‘Getekend, Charlie Bucket’ en ‘Meet the Charlies’ zijn vanaf 27 oktober en op 8 november beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top