Dit zijn de vijf beste afleveringen uit 'Cabinet of Curiosities' van Guillermo del Toro

Films | Guillermo del Toro is de verteller van de anthologieserie 'Cabinet of Curiosities'. Hij neemt ons mee op een reis langs ijzingwekkende verhalen over paranormale activiteiten, sciencefiction en pure horror. Pickx heeft voor jou de 5 beste afleveringen van deze nieuwe Netflix-serie geselecteerd. Je wil ze niet missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Autopsy

Deze aflevering is ongetwijfeld een van de schokkendste van de serie. In het begin denk je dat het om een thriller gaat: Sheriff Nate Craven onderzoekt de mysterieuze dood van tien mannen na een ongeluk in een mijn. Hij krijgt hulp van zijn vriend en collega, medisch onderzoeker Carl Winters, en langzaamaan worden de oorzaken van deze vreselijke zaak duidelijker. Maar om alles te begrijpen zal een autopsie als geen ander moeten worden uitgevoerd, die vooral het bloed van de kijkers zal doen stollen.


The Outside

De verhaallijn van deze aflevering heeft iets weg van de extreme verhalen die we al hebben gezien in 'Black Mirror'. Het volgt het personage van Stacey Chapman, een vrouw die niet aantrekkelijk is volgens het schoonheidsideaal en er daarom van droomt om wel als mooi en sexy aanzien te worden. Zeker tegenover haar domme, maar zeer knappe collega's. Zij zijn degenen die Stacey Alo Glo crème aanbevelen, een product waar de vrouw al snel geobsedeerd mee geraakt. Ze brengt het in dikke lagen aan, ondanks de jeuk en andere ongemakken die het haar bezorgt... Stacey aarzelt niet om tot het uiterste te gaan om haar uiterlijk en vooral haar sociale status te veranderen, maar zal ze echt de verlichting krijgen waar ze op hoopt?


The Viewing

De zevende aflevering van 'Cabinet of Curiosities' is waarschijnlijk de aflevering die het meest in het oog springt, niet alleen vanwege het script, maar ook vanwege de cinematografie. Vier deskundigen worden uitgenodigd in het huis van Lionel Lassiter, een extreem rijke man die als kluizenaar leeft. Hij is een verzamelaar en heeft in de loop der jaren veel curiosa bijeen gesprokkeld. Lassiter brengt de vier mensen samen om hen enkele van de mysterieuze voorwerpen uit zijn collectie te laten zien. Maar wat verwacht hij van een natuurkundige gespecialiseerd in buitenaards leven, een bestsellerauteur, een helderziende en een muzikant? Het kwartet begint aan een buitengewoon experiment en het publiek wordt uitgenodigd hen te volgen in de wendingen van een mysterie.


The Murmuring

Deze aflevering is de laatste van de serie en hij is ongetwijfeld geïnspireerd door de grootste horrorklassiekers. We volgen het verhaal van Nancy en Edgard, een echtpaar ornithologen. Om een bepaalde vogelsoort te bestuderen, en in het bijzonder hun getsjilp, verblijven ze in een sterk geïsoleerd huis. Maar hun onderzoek blijkt hen te verrassen, want naast het gefluister van vogels beginnen ze ook vreemde visioenen te krijgen over vroegere bewoners van het huis. En dat niet alleen, want het echtpaar heeft onlangs hun dochter Ava verloren...


Graveyard Rats

Deze aflevering is pas de tweede in de anthologieserie. We volgen het personage van Masson, een grafrover die op zoek is naar juwelen, gouden tanden en andere schatten om zijn schulden af te lossen. Wanneer hij het graf van een rijke overledene probeert te beroven, ontdekt hij dat het lijk door ratten wordt weggevoerd in tunnels die onder het kerkhof zijn gegraven. De verleiding van het geld zet Masson ertoe aan achter het lichaam (en zijn kostbare bezittingen) aan te gaan, totdat hij oog in oog komt te staan met de gruwelijkheden die onder de grond op de loer liggen... Een huiveringwekkende plot dat in vraag stelt hoe ver we bereid zijn te gaan voor geld.

Ontdek ‘Cabinet of Curiosities’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top