‘Tomb Raider’ op Play4: waarom de geplande sequel werd geschrapt

Films | Play4 zendt vanavond ‘Tomb Raider’ uit, de verfilming uit 2018 van het wereldberoemde videospel rond Lara Croft. Pickx vroeg zich af waarom de filmstudio de stekker trok uit de geplande sequel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verfilming van het videospel, met Alicia Vikander als Lara Croft, was een kassucces, met een wereldwijde opbrengst van 274,7 miljoen dollar tegen een budget van circa 100 miljoen dollar.

Vikander wou graag terugkeren als Lara Croft in een eventuele sequel, zo verklaarde de actrice: "Als er een publiek voor is, dan graag." In april 2019 werd Amy Jump ingehuurd om een script te schrijven voor een mogelijk vervolg, mét Vikander. In september 2019 tekende Ben Wheatley, de echtgenoot van Jump, voor de regie van die sequel, die een geplande releasedatum kreeg van 19 maart 2021. De opnames zouden in 2020 plaatsvinden. Door de coronacrisis werd de productie echter uitgesteld en de film werd uit het releaseschema van de studio geschrapt.

In januari 2021 tekende Misha Green om Jump en Wheatley te vervangen als schrijver en regisseur. In mei 2021 bevestigde Green op haar officiële Twitteraccount dat een eerste versie van het script, met de werktitel ‘Tomb Raider: Obsidian’, was voltooid. In juli 2022 raakte bekend dat MGM de filmrechten van de ‘Tomb Raider’-franchise had verloren. Naar verluidt had MGM tot mei 2022 de tijd gekregen om een vervolg goed te keuren. Indien die deadline niet gehaald werd, verliepen de filmrechten. Het vervolg kreeg uiteindelijk geen groen licht, wat leidde tot een biedingsoorlog tussen Hollywoodstudio's om de rechten op de franchise te verkrijgen.

De filmrechten keerden uiteindelijk terug naar producent Graham Kings GK Films. Of de sequel van ‘Tomb Raider’ ooit het levenslicht zal zien op het witte doek, is vooralsnog koffiedik kijken.

Bestorming

Volgens TheWrap is Vikander niet langer verbonden aan de hoofdrol en zou de nieuwe film – als die er ooit komt – weleens een complete reboot kunnen worden. Ook de rest van de cast van de verfilming uit 2018 zal naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren in een eventuele sequel.

Ondertussen zijn er beelden opgedoken van hoe ‘Tomb Raider: Obsidian’ er zou kunnen hebben uitgezien. Kunstenaar Jake Lunt Davies was zo vriendelijk om een stel storyboards op zijn Twitteraccount te posten. Die tonen een bestorming van Croft Manor, vermoedelijk in een zoektocht naar de schatten die het weelderige landgoed herbergt. Rourke, die in ‘Shadow of the Tomb Raider’ één van de slechteriken is, wordt genoemd als één van de aanvallers.

Bekijk ‘Tomb Raider’ vanavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top