De vijf beste muzikale samenwerkingen van Taylor Swift

Muziek | Op 10 november 2014 bracht Taylor Swift het nummer 'Blank Space' uit en dat werd een echte hit. Om de achtste verjaardag van dit nummer te vieren, hebben we bij Pickx een selectie gemaakt van de beste muzikale samenwerkingen uit de carrière van de ondertussen al legendarische zangeres.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ed Sheeran

Ed Sheeran is de zanger met wie Taylor Swift wellicht het meest heeft samengewerkt. De twee zijn zeer goede vrienden, maar daarnaast ook nog eens prachtige componisten. De twee hebben uiteraard een prachtige stem en als beiden de handen in elkaar slaan, mogen we ons aan vuurwerk verwachten. In 2012 brachten ze samen ‘'Everything Has Changed' uit, dat op het vierde album van Swift – ‘Red’ – verscheen.

Vijf jaar later kwam er een nieuwe succesvolle samenwerking met ‘End Game’, waar ook de rapper Future bij was betrokken. In 2021 volgde ‘Run’. Het laatste wapenfeit van de twee was 'The Joker and The Queen', dat op het vijfde album - '='- van Ed Sheeran verscheen. In de videoclip van dit nummer maken de twee de cirkel rond door met een mooie knipoog hun tienjarige samenwerking te vieren. Zo komen de acteurs van de eerste videoclip uit 2012 er terug in voor.

B.o.B.

Taylor Swift ging uiteraard nog meer muzikale samenwerkingen aan. Zo ging ze samen met rapper B.o.B. aan de slag voor het nummer ‘Both of Us’. Het lied was terug te vinden op ‘Strange Clouds’, het tweede album van de rapper. Het was zeker geen alledaagse samenwerking tussen de twee, maar het resultaat was verrassend goed. Het nummer liet pop, country, hiphop en een vleugje dubstep samensmelten en dat werd zeer gesmaakt. Het zou niet haar enige samenwerking zijn met een rapper.

Kendrick Lamar

Taylor Swift wist zo onder meer ook Kendrick Lamar te strikken. Samen maakten ze 'Bad Blood', wat nu een van de bekendste nummers is van Swift. Het nummer stond op ‘1989’, haar vijfde album, en het won een Grammy Award voor ‘Best Music Video’, en twee MTV Video Awards voor ‘Video of the Year’ en 'Best Collaboration'.

Zayn

Onder haar vrienden telt Taylor Swift een van de ex-leden van de groep 'One Direction', Zayn Malik. Het was dan ook een logisch gevolg dat beiden de handen op een dag in elkaar zouden slaan. Dat gebeurde naar aanleiding van de film 'Fifty Shades Darker'. Het duo kwam met 'I Don't Wanna Live Forever'. Het nummer werd een groot succes en werd genomineerd voor de Grammy Awards.

Shawn Mendes

Taylor Swift heeft een heel arsenaal aan bekende vrienden. Shawn Mendes behoort ook tot die kliek. Ze droomde al een tijdje van een samenwerking met hem en hij stelde voor om een nieuwe versie van 'Lover', een bestaande single van Taylor te maken. Het nummer werd een gigantisch succes en werd zelfs als “beter” omschreven als het originele lied.Om het iconische en jubileumnummer van Taylor Swift - 'Blank Space’ – in de bloemetjes te zetten, kan je het hier nog eens beluisteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top