Maak je warm voor langverwachte filmreleases op koude dagen

Films | De laatste maanden van het jaar zijn ingezet, het wordt donkerder en regenachtiger en de zetel en de verwarmde cinemazaal worden aanlokkelijker. Enkele nieuwe filmreleases die er zitten aan te komen, kunnen je warm houden op die koude dagen. Pickx pikte er de kijktips uit die je zeker in de gaten moet houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Wonder

We schrijven Ierland, 1862. In een dorpje op het platteland woont een 11-jarig meisje, Anna O’Donnell, dat gestopt is met eten, maar op miraculeuze wijze wel kerngezond blijft. De Engelse verpleegster Lib Wright reist af naar het dorpje om dit medische wonder met haar eigen ogen te zien. Naast de goedbedoelende Lib, zakken ook talloze toeristen en pelgrims af. De grote vraag is: staan het meisje en haar dorp onder goddelijke bescherming, of is de verklaring meer sinister? De twee jonge vrouwen zullen uiteindelijk een enorme impact hebben op elkaars levens.

De Britse 13-jarige Kíla Lord Cassidy maakte met de film ‘The Doorman’ en de serie ‘Viewpoint’ al haar intrede op het scherm en vertolkt nu met ‘The Wonder’ een mogelijke doorbraakrol als Anna. Ze staat naast de welbekende Florence Pugh (‘Midsommar’, ‘Don’t Worry Darling’) in de rol van Lib. De regie is in de handen van Sebastián Lelio (‘Una Mujer Fantástica’, ‘Gloria’), naar een de gelijknamige roman en het daarvan afgeleide scenario van Emma Donoghue. ‘The Wonder’ ging in september in première op enkele internationale filmfestivals en verschijnt op 16 november op Netflix.

Ontdek ‘The Wonder’ vanaf 16 november op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Disenchanted

Amy Adams en Patrick Dempsey stalen in 2007 harten over de hele wereld met Disney’s ‘Enchanted’, tegelijk een hommage en een parodie op de klassieke sprookjesverhalen over prinsen en prinsessen. Vanaf 24 november is op Disney+ het vervolg te zien dat zich tien jaar na de gebeurtenissen van die film afspeelt.

Giselle (Adams) en Robert (Dempsey) zijn intussen tien jaar getrouwd, wonen in een buitenwijk van Monroeville en hebben een baby. Happily ever after, zou je kunnen zeggen, ware het niet dat zo’n zeemzoet einde alleen in sprookjes bestaat. In hun nieuwe woonplaats krijgen ze het aan de stok met Malvina Monroe (Maya Rudolph), die zich de leider van de wijk waant. Giselle gebruikt een toverstaf die achtergelaten wordt door Edward en Nancy (James Marsden en Idina Menzel) in de hoop dat ze zo haar sprookjeseinde kan forceren, maar dat loopt natuurlijk niet zoals ze had gehoopt. Ineens bevindt Giselle zich in een race tegen de klok om haar thuisland Andalasia en haar familie te redden.

Ontdek 'Disenchanted' op Disney+ vanaf 24 november, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Avatar: The Way of Water

Wie het afgelopen jaar naar de meest geanticipeerde filmreleases keek, kon er niet naast kijken: het vervolg op het enorm succesvolle epos van James Cameron, ‘Avatar: The Way of Water’, komt vanaf 14 december eindelijk in de zalen. Het eerste deel was een adembenemende demonstratie van de technologische cutting edge van 2009, ‘The Way of Water’ belooft daar nog een flinke schep bovenop te doen. Zoals iedereen die de ontwikkeling van de film volgde al lang weet, mikte Cameron eigenlijk op een releasedatum in 2014, maar wilde hij nieuwe technologische ontwikkelingen afwachten om onderwaterscènes op een innoverende manier in beeld te brengen. Nooit eerder waagde een filmmaker zich aan performance capture onder water.

Met al die nadruk op technologie, zouden we bijna het verhaal vergeten. 14 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film, knopen we weer aan met Jake en Neytiri (Sam Worthington en Zoe Saldaña), die intussen het regenwoud van Pandora hun thuis noemen. Ze hebben een gezin, dat ze met man en macht samen willen houden, zeker wanneer RDA-mijnwerkers hun paradijs weer bedreigen. Ze zijn gedwongen om te verhuizen, maar zo komen ze in een nieuwe cultuur terecht, waar ze zich als een vis uit het water voelen.

The Fabelmans

Wanner Steven Spielberg met een nieuwe film op de proppen komt, is dat altijd een waar evenement. En wanneer die begenadigde, meervoudige Oscarwinnaar een film maakt die losjes op zijn eigen leven is gebaseerd, is dat nog veel meer het geval. ‘The Fabelmans’ is Spielbergs verhaal over een fictieve jongeman, ene Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle), die in het naoorlogse Arizona opgroeit als aspirant-filmmaker. We volgen hem van zijn zeven tot achttien jaar terwijl hij een familiegeheim ontdekt en het medium van film gebruikt om de waarheid onder ogen te komen.

Naast LaBelle in de hoofdrol zijn er ook rollen weggelegd voor Michelle Williams als Mitzi, de moeder van Sammy, Paul Dano als zijn vader Burt, Seth Rogen als Bennie, de beste vriend van Burt, en Judd Hirsch als de oudere oom van Mitzi. Ook de piepjonge Julia Butters, die in 2019 doorbrak dankzij Tarantino’s ‘Once Upon a Time in Hollywood’, kreeg een rol als Sammy’s zusje. ‘The Fabelmans’ verschijnt op 25 januari in onze bioscopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top