#LikeMe: het ultieme overzicht

Kids | Met drie seizoenen, een winterspecial en concerten is er voor fans van de populaire musicalserie voor tieners op Ketnet ‘#LikeMe’ heel wat te ontdekken. Om je helemaal wegwijs te maken in de wereld van Caro en haar vrienden, maakte Pickx+ een ultiem overzicht op van de serie. Opgelet: spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seizoen 1

Het eerste seizoen van ‘#LikeMe’ telt dertien afleveringen van een half uur en werd uigezonden in het voorjaar van 2019. Daarin worden we voorgesteld aan Caroline, Caro voor de vrienden, die noodgedwongen met haar ouders van een klein dorpje in de Ardennen naar een grote stad moet verhuizen. Dat betekent ook dat ze naar een nieuwe school moet: het SAS (School Aan Stroom). Ze komt terecht in een omgeving vol conflicten en een harde sociale heïerarchie. De populaire meisjes, zoals koningin Camille, maken het haar niet makkelijk, maar ze maakt wel nieuwe vrienden, waaronder de trouwe Yemi en Kyona.

Seizoen 2

In het voorjaar van 2020 verschenen dertien nieuwe afleveringen van ‘#LikeMe’. Een nieuw schooljaar start in het SAS, maar dan zonder Caro. Zij woont samen met haar vader weer in de Ardennen. De gebeurtenissen van het vorige jaar zinderen nog na, zowel op de Antwerpse school als bij onze heldin. Vindt ze haar draai weer in het kleine dorp? En hoe gaat Camille ermee om dat ze van haar voetstuk is gevallen en dat Merel haar plaats heeft ingenomen?

Winterspecial

Op 20 en 27 december 2020 werd voor het eerst een tweedelige Winterspecial uitgezonden van ‘#LikeMe’, een voorafje voor het aangekondigde derde seizoen. De opnames waren namelijk uitgesteld, waardoor dat pas op 2022 op de buis zou komen. In de ‘#LikeMe Winterspecial’ nodigt Caro haar vrienden Vince, Yemi, Maria en Camille uit in de Ardennen voor een gezellig weekendje samen. Yemi heeft een goedkoop hotel gevonden waar ze kunnen verblijven, maar de grove en nalatige eigenaar maakt van hun verblijf geen pretje.

Surprise #LikeMe

Naast de Winterspecial had de cast van ‘#LikeMe’ nog wat anders in petto om het wachten op het nieuwe seizoen te verlichten. Van 10 januari tot 21 maart 2021 verschenen op Ketnet de tien afleveringen van de realityreeks ‘Surprise #LikeMe’. Caro, Vince, Camille, Yemi, Maria en Scott verrasten in elke aflevering enkele van hun grootste fans door hun dromen waar te maken. In het doel staan met Club Brugge, een single opnemen met Camille of een verrassing aan een ziekenhuisbed: geen uitdaging is hen te groot als ze ermee iemand gelukkig kunnen maken.

Seizoen 3

Het langverwachte derde seizoen van ‘#LikeMe’, dat opnieuw dertien afleveringen telde, verscheen eindelijk in het voorjaar van 2022. Daarin begint opnieuw een schooljaar op het SAS, dat alweer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Caro en Vince zijn verliefder dan ooit, maar hun werelden liggen toch erg ver uit elkaar. Caro worstelt, en in het kielzog van een nieuwe leerling waagt ze zich aan nieuwe avonturen. Maar dat leidt dan weer tot chaos op school. Yemi krijgt het op zijn beurt zwaar te verduren wanneer Dennis, een lid van het rugbyteam, hem in het geheim begint te pesten. Zijn vriendschappen met Maria en Caro vallen uiteen. Ook voor Camille is er weer een belangrijke rol uitgestippeld.

Cast

De hoofdrolspelers van ‘#LikeMe’ zijn intussen vaste waarden geworden, niet alleen op het scherm, maar ook op de radio. Naast neven- en gastrollen voor acteurs en muzikanten als Janine Bischops, Gunther Levi, Sven De Ridder en Hugo Banic, zijn dit de jonge sterren van de reeks.
  • Pommelien Thijs – Caroline Timmers: Caro lijkt een beetje een grijze muis te zijn, maar ze heeft het hart op de juiste plaats. Pommelien Thijs heeft intussen een mooie carrière als zangeres en had onder andere een nummer 1-hit met het lied ‘Nu wij niet meer praten’.
  • Camille Dhont – Camille Van Beem: Camille heeft het allemaal. Ze is een populaire diva, maar als puntje bij paaltje komt, heeft ze net dezelfde onzekerheden als de rest. Camille Dhont is net als haar collega Pommelien intussen een populaire solozangeres. Ze bracht in september 2022 jaar tweede album uit.
  • Maksim Stojanac – Vince Dubois: Van buiten is Vince een stoere womanizer, maar vanbinnen is hij een gevoelige jongen. Maksim Stojanac liet een beloftevolle voetbalcarrière varen om acteur en zanger te worden.
  • Francisco Schuster – Yemi Mwamba: Yemi is een allemansvriend die niet bang is om zichzelf te zijn. Hij is altijd vrolijk en vriendelijk. Francisco Schuster is ook te zien in de telenovelle ‘Lisa’ en bouwt naast zijn acteerwerk aan een carrière als danser.
  • Joey Kwan – Kyona Wen: Kyona is de slimste van de klas. Meestal zit ze met haar neus in de boeken, maar onderschat haar observatievermogen niet. Joey Kwan is geboren in Nederland, maar woont al het grootste deel van haar leven in België.

Populairste liedjes

De cast van ‘#LikeMe’ voert in elke aflevering populaire liedjes op. Vaak zijn dat iets oudere Nederlandstalige en Franstalige liederen die dankzij de nieuwe versies een nieuw, jonger publiek vinden. Het album met de liedjes van het eerste seizoen ging dubbel platina met meer dan 40.000 verkochte exemplaren, het tweede album ging meer dan 20.000 keer over de toonbanken. Dit zijn enkele van de grootste nummers uit de afgelopen drie seizoenen van ‘#LikeMe’.

'Allemaal''Porselein''Het is over''Vlaanderen m'n land''Goeiemorgen, morgen''Soldiers of love''Laat ons een bloem'

In concert

De personages van ‘#LikeMe’ stonden op 7 april 2019 voor het eerst samen op het podium in de Lotto Arena voor ‘#LikeMe in Concert’. De zaal werd uiteindelijk tweemaal uitverkocht. De reeks van twaalf concerten die eigenlijk aangekondigd was voor april en mei 2020, werd uiteindelijk noodgedwongen meermaals uitgesteld. Uiteindelijk zouden ze het concert met de liedjes van het tweede seizoen opnemen en uitzenden op nieuwjaar van 2022. In april 2022 begonnen er nieuwe concerten, maar dan met de muziek van het derde seizoen.

Bekijk ‘#LikeMe’ op Ketnet of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top