Dit zijn de zeven beste rollen van Toni Colette

Series | Op Toni Colette staat geen rem. Of het nu op het kleine of het grote scherm is, de Australische actrice laat sinds het begin van de jaren negentig zien dat ze in elke rol kan schitteren. Pickx vertelt je meer over haar beste rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Annie in 'Hereditary' (2018)

Hoewel Halloween inmiddels achter ons ligt, is de herfst wel nog steeds het geschikte seizoen om naar een thriller te kijken. In zo’n films kan Toni Collette schitteren als geen ander. Ze komt zowel geloofwaardig als een tikkeltje mysterieus over als Annie. In de film is haar moeder, Ellen, net overleden en iedereen in de familie Graham lijkt op zijn eigen manier te rouwen. Sinds de dood krijgt iedereen te maken met verontrustende en bovennatuurlijke ervaringen die allemaal verband houden met familiegeheimen en trauma’s die generatie op generatie zijn doorgegeven.

Sheryl Hoover in 'Little Miss Sunshine' (2006)

Hoewel Toni Colette elke rol schitterend kan vertolken, is ze vooral bekend om haar rollen in dramafilms- en series. Haar vertolking van Sheryl Hoover in deze low-budgetfilm laat zien hoe veel belang de actrice hecht aan blockbusters én kleinere films. Ze speelt hierin samen met Greg Kinnear. Beide spelen losgeslagen ouders van een atypisch gezin. Wanneer de 7-jarige Olive wordt geselecteerd voor een schoonheidswedstrijd, gaat het hele gezin op pad in een oud volkswagenbusje. De reis zorgt voor onverwachte en emotionele avonturen. Ondanks de positieve toon van de film, worden de personages allemaal geconfronteerd met moeilijke, donkere en trieste gebeurtenissen. Sheryl moet intussen het schip besturen en de clan bij elkaar houden.

Ontdek Little Miss Sunshine’ nu op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Detective Grace Rasmussen in 'Unbelievable'.

In deze Netflix-original gooit Toni Colette het over een andere boeg en wordt ze detective. Ze raakt betrokken bij de zaak van een jong meisje dat beweert te zijn verkracht. Door gebrek aan bewijs en omdat het verhaal van de tiener onwaarschijnlijk lijkt, gelooft niemand haar. De politie twijfelt aan haar getuigenis en slaagt er zelfs in om haar aan zichzelf te laten twijfelen. Ze wordt beschuldigd van leugens en van het afleggen van een valse verklaring. Zonder dat ze het weet, werken twee detectives samen om een soortgelijke verkrachting in een andere staat van het land op te lossen. Ze lijken te maken te hebben met een ervaren serieverkrachter die geen sporen nalaat. Hoewel de feiten erg schokkend lijken, is het verhaal wel gebaseerd op waargebeurde feiten uit 2008. Daarbij werd een jong meisje gedwongen om haar verhaal aan agenten te vervormen, ook al was ze verkracht. In 'Unbelievable' speelt de Australische actrice de badass agent. Ze is een harde tante en doet er alles aan om naam te maken en voor anderen op te komen.

Ontdek ‘Unbelievable’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Tara Gregson in de serie ‘United States of Tara’ (2009)

United States of Tara' is waarschijnlijk de serie die bewees dat Toni Collette onder alle omstandigheden uitstekend is. Ze kreeg veel lof voor haar acteerprestaties als een moeder die er alles aan doet om met haar dissociatieve identiteitsstoornis om te gaan. In de loop van de drie seizoenen durende serie op televisiezender Showtime heeft de actrice zeven verschillende gezichten van Tara Gregson gespeeld. Ze kan ’T’ zijn, een 16-jarige tiener, ‘Alice’, een perfecte moeder uit de jaren vijftig, ‘Buck’, een Vietnam-veteraan, ‘Gimme’, een dier, ‘Dr. Shoshana Schoenbaum’, een psychiater, en tenslotte ‘Cocotte’, haar 5-jarige dubbelganger. Met de hulp van haar familie en vrienden vecht ze tegen haar ziekte en duikt ze in haar verleden om erachter te komen hoe ze is geworden wie ze nu is. In 2009 ontving ze de Emmy Award voor beste actrice in een komedieserie. Voor dezelfde nominatie en voor dezelfde rol won ze in 2009 en 2010 een Golden Globe. 

Laura Oliver in de serie ‘Pieces Of Her’ (2022)

Deze in maart gelanceerde miniserie van Netflix is een verfilming van de gelijknamige roman van Karin Slaughter. Hoewel de serie gemengde recensies heeft gekregen, valt Toni Collette opnieuw op in de rol van een moeder die een dubbelleven leidt. Op haar dertigste verjaardag luncht Andy (Bella Heathcote) met haar moeder Laura (Toni Collette). Plotseling komen ze terecht in een dodelijke schietpartij in het restaurant. Terwijl de dertiger in paniek raakt, ziet ze hoe haar moeder de schutter met groot gemak doodt. Haar beeld van haar moeder verandert voorgoed en hun relatie wordt gespannen. Ze probeert haar gedrag te begrijpen en begint haar verleden te onderzoeken. Daarbij komen nieuwe mensen uit Laura's verleden in haar leven. Voor haar eigen veiligheid vraagt haar moeder haar om te vluchten, terwijl Andy koste wat het kost de waarheid achter het leven van haar moeder wil achterhalen. 

Ontdek ‘Pieces Of Her’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Joni Thrombey in 'Knives Out’ (2019)

‘Knives Out’ heeft een diverse cast met onder andere Daniel Craig, Jamie Lee Curtis en Chris Evans. Toni Collette weet zich zoals steeds te onderscheiden van de rest van de cast. Ze speelt een op geld beluste weduwe die alleen maar bezig is met haar erfenis. Haar overleden man, een beroemde schrijver, is zojuist dood aangetroffen in zijn herenhuis. Op zijn 85ste verjaardag had hij zijn hele familie bij elkaar gebracht in zijn huis, en dit ondanks de ruzies tussen de familieleden. De rechercheur die belast is met het onderzoek, inspecteur Benoît Blanc (Daniel Craig), verdenkt iedereen in het kasteel. Hij gebruikt alle middelen om de waarheid over deze onverwachte moord te verbergen.

Rose in 'In her Shoes' (2005)

In dit komedie-drama speelt Toni Collette Rose Feller, een advocate die carrière maakt bij een prestigieus advocatenkantoor. Ze is exact het tegenovergestelde van haar zus Maggie (Cameron Diaz). Die houdt van feesten en plezier maken en vertrouwt altijd op haar sexappeal om zich te redden. Deze keer komt ze in de problemen en wordt ze uit haar huis gezet. Ze zoekt een dak boven haar hoofd en besluit naar haar zus te trekken. Hoewel met tegenzin, neemt Rose haar in huis. Maar het samenleven is ingewikkelder dan verwacht, zeker aangezien het om twee tegengestelde karakters gaat.

Omdat ze vind dat haar zus te veel gezag uitstraalt en haar minacht, neemt Maggie wraak en verleidt ze de baas van haar zus, op wie ze een oogje heeft. Rose wordt woedend en gooit haar zus eruit. Rose besluit haar leven in eigen hand te nemen en niet langer over zich heen te laten lopen. Toni Collette slaagt erin ons de verandering in het leven van Rose te laten voelen door haar acteerwerk. Je krijgt meteen medelijden met deze onzekere vrouw die tegen iedereen aardig doet tot ze haar leven in eigen handen neemt en dingen voor zichzelf doet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top