Mogen we ons nog verwachten aan een remake van ‘Rambo’ met Sylvester Stallone?

Films | Donderdag kan je op VTM4 kijken naar ‘Rambo: First Blood Part II’. De film uit 1985 groeide sinds zijn release uit tot een echte klassieker. Al jarenlang kijken liefhebbers uit naar een vervolg, maar komt dat er ooit? Als het van regisseur en schrijver Quentin Tarantino aankomt wel, want hij zou graag een remake van ‘First Blood’ met Adam Driver in de hoofdrol maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de eerste film in de enorme franchise werden in totaal vijf films gemaakt. ‘First Blood’ was de eerste film en zag het levenslicht in 1982, drie jaar later werd de sequel daarop gemaakt. In de jaren daarna volgden nog drie films. In 1988 werd ‘Rambo III’ gelanceerd en toen namen de producenten een kleine pauze. Pas in 2008 kwam er terug een film uit de franchise in de zalen. Met ‘Rambo’ en ‘Rambo: Last Blood’ werden in de voorbije twintig jaar nog twee films over de Vietnamveteraan gelanceerd. Sinds de laatste film, in 2019, blijven fans hopen dat er nog wordt gewerkt aan een zesde film.

Het verhaal van de Rambo-franchise draait rond een getraumatiseerde oorlogsveteraan. Doorheen de zes films maakt de kijker kennis met zijn persoonlijke kanten. De films over John Rambo gaan dus niet alleen over vechten, oorlog voeren en explosies, maar ook over de ware aard van een stoere oorlogsveteraan met een rugzak vol miserie.

Adam Driver als nieuwe Rambo?

Sterregisseur Quentin Tarantino liet eerder al uitschijnen dat de franchise rond John Rambo hem doet dromen van zijn eigen verfilming van de originele roman 'First Blood'. Hoewel Rambo in de eerdere films werd gespeeld door niemand minder dan Sylvester Stallone, zou Tarantino nu liever willen samenwerken met Adam Driver. Die is bij het grote publiek bekend om zijn rollen in de nieuwste trilogie van ‘Star Wars’ als Kylo Ren en speelde ook mee in de populaire film ‘House of Gucci’. 

Tijdens een reclameshow voor de boekversie van ‘Once Upon a Time in Hollywood’ had de regisseur het over projecten waar hij graag nog aan zou willen werken. Daarbij vertelde hij dat hij graag een verfilming zou maken van het boek van David Morell, First Blood. Op dat verhaal is de effectieve film van ‘Rambo’ gebaseerd en net daarmee zou Tarantino daarmee aan de slag willen. “Elke keer als ik het boek lees, lees ik de dialoog hardop voor omdat die zo sterk is. Ik zou ook Kurt Russell nemen als de sheriff en Adam Driver laten casten als Rambo”, vertelde hij.

Remake in Bollywood?

Maar de regisseur is niet de enige die het potentieel succes van ‘Rambo’ inziet. Ook in Bollywood wordt al sinds 2017 gespeculeerd over een remake op de franchise. Hoewel Sylvester Stallone zelf al ideeën op heeft geworpen voor een zesde film, lijkt zijn personage voorgoed begraven te zijn. Hij kan wel nog zijn opwachting maken in een remake van de films. Zeker in India lijken producenten opnieuw aan de slag te willen met het verhaal en daarvoor hopen ze beroep te doen op de acteur die de oorlogsveteraan zo goed kan vertolken. 

Stallone zelf hield de boot evenwel af waardoor werd gedacht dat hij louter een cameorol in de film zou hebben. Uiteindelijk gaf hij toe “op geen enkele manier” deel uit te maken van een Indiase remake. Daarom kunnen we definitief uitsluiten dat we Stallone in de remake terug zullen zien. Maar ook bij de producenten lijkt de remake een stille dood te sterven. De regisseur gaf eerder al toe dat het verhaal heel erg moest aangepast worden omdat India weinig verbanden heeft met de Vietnamoorlog. “Daarom loopt het project veel vertraging op”, klonk het. Door de vele vertragingen en aangezien Siddharth Anand ook al een stap opzij zette als regisseur, kunnen we dus vermoeden dat we nog lang mogen wachten op een remake van de film. 

Bekijk ‘Rambo: First Blood Part II’ donderdag 3 november om 20u34 op VMT4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top