Nieuw seizoen ‘Saartje’ op Pickx+ start met Michael Van Peel en Frank Vander linden

Films |

Een zanger en een komiek, een gezapige zelfcriticus en een enthousiaste, rebelse labrador, dat zijn de twee gasten in de eerste aflevering van het vierde seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+. Saartje Vandendriessche verwelkomt Michael Van Peel en Frank Vander linden voor ongedwongen gesprekken, gestuurd door verrassende trefwoorden. En door de aflevering heen leren ze dat ze misschien meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frank Vander linden is dit jaar 60 geworden. De helft van dat leven sleet hij als zanger en gitarist van de Nederlandstalige band De Mens. Die 60ste verjaardag vierde hij met een heerlijke ouderwetse fuif. Frank staat tegenwoordig erg zelfrelativerend in het leven. “Ik ben wijzer, maar niet slimmer”, zegt hij bijvoorbeeld. En dat er geen tijd meer zal zijn om alle boeken in zijn kast te lezen of al zijn platen te beluisteren, of om pakweg naar Rusland te gaan.

Wie ook graag onderweg is, is Michael Van Peel. De stand-upcomedian sloot tien jaar lang elk jaar af met een eindejaarsconference, maar besloot er in 2019 mee op te houden “want elk jaar ziet er toch er hetzelfde uit”. Dat hij geen gelijk zou krijgen, weten we intussen ook. Frank is een gezapige, rustige man terwijl Michael bijna niet tegen te houden is. Hij vergelijkt zijn drang om op een podium te springen met een enthousiaste labrador die uitgelaten moet worden. Frank moet zichzelf dan weer oppeppen en voor een optreden “die persoon worden die dat graag doet”. En toch blijken beide heren tijdens het bespreken van de trefwoorden “rebelleren”, “onderweg”, “verpantoffelen” en “daddy cool” veel met elkaar gemeen te hebben.

Nachtelijke stops

Zo zijn ze beiden rebellen, alleen misschien niet in de klassieke zin van het woord. Frank rebelleert vooral tegen zichzelf, dat betogen uit zijn jonge jaren is er intussen wat uit. Michael rebelleert dan weer tegen het feit dat hij niet meer tot de jongere generatie behoort, de generatie die tegen de zijne rebelleert. En zo vinden ze beiden dat je in een relatie je best moet blijven doen voor de ander, en dus niet elke dag alleen maar in je slippers en badjas door het huis moet slenteren, verpantoffelen, zoals Frank het ooit zo mooi uitdrukte.

Saartje kruipt na een optreden het liefst zo snel mogelijk in haar bed, maar Michael en Frank kunnen er beiden van genieten om na een optreden even onderweg te zijn. Het hoort bij het artiestenleven om ’s nachts even te stoppen aan een tankstation voor chips, snoep of sigaretten. Of in het geval van Frank: één cola light. En dat brengt ons bij de anekdote van deze aflevering, want aan zo’n tankstation ontmoeten artiesten elkaar wel eens toevallig. “Zo ben ik onlangs Mauro nog tegengekomen”, zegt Frank. Michael zag hij nog niet tijdens zo’n nachtelijke stop. “Maar volgende week gegarandeerd wel.”

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 3 november op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top