Seizoen 2 van 'The White Lotus' op Streamz: dit zijn de cast en idyllische locatie

Series | Vandaag verschijnt het tweede seizoen van de succesreeks ‘The White Lotus’ op Streamz. Oorsponkelijk zou van de serie slechts één seizoen gemaakt worden, maar tal van lovende recensies en tien Emmy Awards later, komt er alsnog een nieuw seizoen uit, zij het met een geheel nieuw verhaal. Wij zoomen alvast even in op de nieuwe locatie en de cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over het verhaal van het tweede seizoen van ‘The White Lotus’ wordt maar met weinig woorden gerept. Bedenker, scenarist en regisseur Mike White liet wel al vallen dat, terwijl het eerste seizoen voornamelijk over kolonialisme ging, de nieuwe reeks genderrollen zou verkennen. De personages van Meghann Fahy en Aubrey Plaza zijn “frenemies” die jaloers zijn op elkaars echtgenoten en bankrekeningen. Via hen bekritiseert White de genderpolitiek.

Wat we intussen wel met zekerheid weten, is dat het nieuwe seizoen zich niet in Hawaï, maar wel in Sicilië afspeelt, in een ander luxeresort dat onder de koepel White Lotus valt. De opnames gingen door in het paleis San Domenico in Taormina op het Italiaanse eiland Sicilië. In de 14de eeuw werd het gebouw een huisvesting voor de Dominicaanse religieuzen, een gift van baron Damiano Rosso d’Altavilla. In de 19de eeuw werd het gebouw omgevormd tot een hotel. De nieuwe eigenaar, prins Cerami, maakte er een van de eerste grote Europese hotels van. Mede dankzij de aanwezigheid van het paleis – naast de reputatie van het dorp als een plaats om wild te feesten – werd Taormina een populaire trekpleister.  

In de Tweede Wereldoorlog werd het paleis gebruikt als hoofdkwartier van het Duitse leger, en dus werd het in 1943 door de geallieerden platgebombardeerd, maar weer heropgebouwd met de originele materialen. In 1946 ging het hotel weer open, en sindsdien was het een populaire bestemming voor groten der aarde, van Ingrid Bergman, Audrey Hepburn en Elisabeth Taylor tot de G7. En nu dus ook voor de cast en crew van ‘The White Lotus’, die vast ook aangetrokken waren door het fantastische zicht op zee en het zwembad dat uitgeeft op een paradijselijk strand.

De terugkerende rollen

De cast zit ook grotendeels in het nieuw. Uit het eerste seizoen keren enkel Tanya (Jennifer Coolidge) en haar nieuwe liefde (spoilers: aan het einde van het eerste seizoen rijdens ze samen letterlijk de zonsondergang tegemoet) Greg (Jon Gries) terug. Coolidge, die vroeger vooral befaamd was omwille van haar rol in de ‘American Pie’-filmreeks, kende mede dankzij ‘The White Lotus’ een ware wederopstanding. Nu is ze ook te zien in de nieuwe Netflix-serie ‘The Watcher’. Gries heeft dan weer vooral kleinere rollen op zijn naam staan, zoals in cultfilm ‘Napoleon Dynamite’, ‘Men in Black’ of ‘Get Shorty’.

White sluit overigens niet uit dat er nog personages zouden kunnen terugkeren in volgende seizoenen. Hij vergeleek het met het Marvel-universum, waarin personages uit andere films ook ineens kunnen opduiken. Over een derde seizoen wordt overigens al druk gespeculeerd, volgens sommigen zou White daarvoor naar Japan willen trekken.

Van Plaza tot Imperioli

Zoals we hierboven al vermeldden, spelen Aubrey Plaza en Meghann Fahy twee belangrijke rollen in dit nieuwe seizoen. De doorgaans droogkomische actrice met de staalharde blik Aubrey Plaza brak vooral door met haar rollen in de komische serie ‘Parks and Recreation’ en het excentrieke ‘Scott Pilgrim vs. the World’ van regisseur Edgar Wright. Met de film ‘Safety Not Guaranteed’ kreeg ze in 2012 haar eerste hoofdrol. Meghann Fahy zou je dan weer kunnen kennen van rollen in ‘The Bold Type’, ‘The Lost Valentine’ of ‘Miss Sloane’. Ze heeft al heel wat ervaring, maar een beslissende doorbraakrol ontbreekt nog op haar CV. Wie weet kan ‘The White Lotus’ dat wel worden!

Hun partners worden vertolkt door Will Sharpe, die bij ons nog geen erg bekend gezicht is, maar bijvoorbeeld wel de film ‘The Electrical Life of Louis Wain’ schreef, en Theo James. Die laatste herken je misschien als Four in tienerfilmtrilogie ‘Divergent’, ‘Insurgent’ en ‘Allegiant’, of van fantasy-serie ‘Castlevania’.

De laatste acteur die wat toelichting verdient, is uiteraard Michael Imperioli. Hij speelt de rol van Dominic, die een reis onderneemt in het gezelschap van zijn gepensioneerde vader en zijn pas afgestudeerde zoon. Imperioli is in de renstal van productiehuis HBO zowaar een vaste waarde, want hij speelde een van de hoofdrollen in succesreeks ‘The Sopranos’. Daarin was hij schitterend als Christopher Moltisanti, het neefje van Tony Soprano dat probeert op te klimmen in de rangen van de maffia. Voor die rol werd hij vijf keer genomineerd voor een Emmy, in 2004 won hij het beeldje ook. Daarna was hij te zien in ‘Life on Mars’, ‘The Lovely Bones’ en ‘Oldboy’, maar die iconische rol uit ‘The Sopranos’ kon hij steeds moeilijk van zich afschudden. Met ‘The White Lotus’ kan hij nu hopelijk die ene glansrol overstijgen.

Ontdek 'The White Lotus' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top